Váratlan fordulat: megússza az RTL gyártócége, mégsem kell fizetniük amiért engedély nélkül szerepeltettek egy férfit a sorozatukban

2023. augusztus 02. 18:41

Télen még senki nem számított ilyen ítéletre.

2023. augusztus 02. 18:41

A Mandiner olvasói emlékezhetnek még arra, hogy Reményi János a beleegyezése nélkül szerepelt az RTL egyik sorozatában, amivel megsértette Reményi János képmáshoz fűződő jogát a Content Factory Kft., A mi kis falunk című, az RTL Klubon látható filmsorozat gyártója. A cég a férfi engedélye nélkül készített róla felvételt, amit – szintén az ő tudta nélkül – néhány másodperc erejéig be is emelt a műsorba – ezt állapította meg jogerős ítéletében a Győri Ítélőtábla.

Ezt is ajánljuk a témában

A Kúria azonban máshogy ítélkezett a kérdésben.

A Kúria döntése alapján a Content Factory Kft. nem köteles sérelemdíj megfizetésére, továbbá nem köteles Reményi Jánosnak a felmerült perköltségét sem megfizetni, így a sorozatot gyártó cég által korábban átutalt sérelemdíjat és eljárási költség díját Reményi Jánosnak vissza kell utalnia a gyártó cégnek – tájékoztatott a Media1.

Nyitókép: A mi kis falunk Facebook-oldala

 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. augusztus 03. 09:24
János reménykedett. Nem jött össze. Ennyi.
robipecs-uj
2023. augusztus 03. 08:35
Az " az RTL gyártócége " rossz. Amikor az újságíró megtudja, hogy ugyanez a cég a TV2-nek is gyárt sorozatokat: :o
Krupp Skya
2023. augusztus 03. 07:14
Bíró: Az elvtárs meg mi a fasznak mászkál amikor az RTL filmezik, ezzel megsértette az ÁVH-jogát, plusz megsértette a Japánra ledobott két atombombát, mert nem sokára itt az augusztus hatodikai évfordulója ennek az elbűvölő amerikai csodának.
Krupp Skya
2023. augusztus 03. 06:32
Van másodfok, van legfelsőbb fok. Brüsszelben meg Horn fog, állítólag ott hagyta a fogát Gyugyu a Horn teremben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!