Újabb Ryanair-botrány: törölték az Edinburgh–Budapest-járatot, több magyar Skóciában ragadt

2023. augusztus 30. 17:59

A legközelebbi gép szombaton száll fel onnan a magyar főváros felé.

2023. augusztus 30. 17:59

Törölte kedden a Ryanair az Edinburghból Budapestre tartó 16:45-kor induló járatát a hétfői brit légiutas irányító rendszerben történt hibára hivatkozva – írta meg a hvg, az olvasójuk által írt levél alapján.

A járat utasai még aznap délben kaptak egy e-mailt a légitársaságtól

arról, hogy a rendszerhiba miatt több mint 20 Ryanair-gép nem tudott visszatérni a bázisára, a személyzet túllépte a törvényes szolgálati keretidőt, járatkimaradások lehetnek. Azonban azt is hozzátették, dolgoznak a hiba elhárításán.

Az olvasó levele alapján a lap azt közölte, hogy több utas a repülőtéren értesült csak a járat törléséről.

Ezzel együtt az is kiderült, hogy a legközelebbi Ryanair-gép pedig csak szeptember 2-án indul Budapestre. Az olvasó elmondása alapján a Ryanair semmiben nem segített, a helyszínen lévő munkatársak pedig azt mondták, hogy keressék az utasok a központi telefonszámot, amit 20 percen keresztül nem vett fel senki.

Az utasok a személyzet viselkedése miatt úgy vélik, ők is akkor szembesültek a járat törlésével. Többen megpróbáltak kérni erről igazolást (vagyis „flight cancellation lettert”) a személyzettől, ami kell a biztosítónál tett panaszhoz, de a helyszínen nem adtak ilyet.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: DANIEL KARMANN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forgalmazó
2023. augusztus 30. 21:15
Csak Rynairon ne menjek sehová.
Zsolakomarom
2023. augusztus 30. 18:55
Mi ebben a botrany? Azt kapod amiert fizetsz, ruppotlan nyustyu Jarattorles, legkozelebb olvasd el az aprobetut Olvasonk elmondasa alapjan....no hagyjuk a meseket
vip era
2023. augusztus 30. 18:37
A Ryanair a fapadosok legalja. Aki velük utazik készüljön fel mindenre. Egyébként jobb elkerülni őket.
fintaj-2
2023. augusztus 30. 18:28
Minek mentek oda! Oldják meg, a repülés nem alapvető emberi jog!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!