Szijjártó ellenjegyezte Sándor Fegyir befogadó nyilatkozatát

2023. augusztus 22. 06:34

Újabb akadály hárult el az új ukrán nagykövet elől.

2023. augusztus 22. 06:34
null

Novák Katalin után Szijjártó Péter is jóváhagyta Sándor Fegyir befogadó nyilatkozatát, így minden akadály elhárult az elől, hogy az új ukrán nagykövet elfoglalja pozícióját – tudta meg az atv.hu.

Ezt is ajánljuk a témában

Emlékezetes: az államfő augusztus 8-án, három hónap várakoztatás után írta alá a befogadó nyilatkozatot, amit akkor gesztus értékűnek nevezett több diplomáciai forrás, hiszen korábban az ukránok 8 hónapig kényszerítették várakozásra a kijevi magyar nagykövetet.

Az elnöki határozat akkor lesz nyilvános – tehát akkor jelenik meg a Magyar Közlönyben –, ha a nagykövet, Sándor Fegyir már itt lesz és átadta a megbízólevelét a köztársasági elnöknek.

Nyitókép: MTI, Vasvári Tamás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
népnemzet
2023. augusztus 22. 13:50
Hát bizony az ukrán újjáépítés zsíros falat lesz. Pontosabban lenne. Ám hiába a megkésett seggnyalás: Fegyir befogadása és Katalin asszony engesztelő-zarándoklatai a Krím visszavételére szakosodott kijevi kongresszuson nem viszik át a háborús ingerküszöböt. A pávatánc itt már nem jön be...
anegy_
2023. augusztus 22. 11:18
Tartsuk szem előtt az ellenséget! Ez is egy szempont.
vbandi-8
2023. augusztus 22. 08:14
HIBA!!!
Dixtroy
2023. augusztus 22. 08:09
Korai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!