Szentkirályi Alexandra megnézte, hogy készül az ország tortája

2023. augusztus 18. 13:12

A kormányszóvivő videós Facebook-bejegyzéséből kiderül, azért spicces a torta neve, mert a fügezselében tokaji aszú van, aminek az alkoholtartalmát elforralták, ugyanakkor az íze benne maradt.

2023. augusztus 18. 13:12

Betekintést nyert az idei ország tortája, a Spicces füge respektus elkészítésébe a kormányszóvivő a szigetszentmiklósi Levendula és Kert Cukrászdában. Szentkirályi Alexandra pénteken közzétett videós bejegyzésében Lakatos Pál cukrász elmondta, hogy azért spicces a torta neve, mert a fügezselében tokaji aszú van, aminek az alkoholtartalmát elforralták, ugyanakkor az íze benne maradt. A respektus pedig tisztelgés a volt mesterei előtt – tette hozzá.

A videóban szerepel, ahogy a kormányszóvivő megtekinti, ahogy összeforr a füge az aszúval, megkapja az akácmézes karamellás csokoládés glézt, a tetejére pedig barnacukorral készült linzertésztás keksz kerül. A torta kakaóbab-darabkákat is tartalmaz. Lakatos Pál elmondta, hogy amióta az ország tortája versenybe neveznek, minden évben dobogós helyet szereztek. Szentkirályi Alexandra a bejegyzésben azt írta, hogy a torta péntektől megkóstolható a Szent István-napi ünnepségek részeként a Magyar ízek utcájában.

(MTI)

Nyitókép: Képernyőfotó/Facebook

 

 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Master
2023. augusztus 19. 19:06
Micsoda hír. Gratulálok mandiner a mélyrepüléshez...
tizennyolcfok
2023. augusztus 18. 17:50
amíg a konyhán van, ahol amúgy is a helye van, addig sem tud máshol kárt okozni.
akkor ki
2023. augusztus 18. 16:52
Gyönyörű a szája is. És szépen nyitja nagyra. 👏
southwind-2
2023. augusztus 18. 14:24
én még sose ettem országtortát, de a 152 ezer nyugdíjból még a gyógyszerem 30 ezer forintja is irdatlan magas, esetleg ha csinálnának országtorta ízű véralvadásgátlót, vagy vérnyomáscsökkentőt, pláne, ha a kormányfő háborúsinflációról beszél, abból akár kettő is kell
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!