Szakértő: Az amerikai nagykövet bele akar avatkozni a magyar belpolitikába

2023. augusztus 26. 11:04

A demokraták idején „a világ valamelyik pontján bombák hullanak”.

2023. augusztus 26. 11:04

Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője szombat reggel az M1 műsorában arról beszélt, hogy David Pressman igyekszik beavatkozni a magyar belpolitikába. Szerinte az USA helyi képviselőjeként amit Pressman tesz, vagy nyilatkozik, az olyan, mintha Biden elnök tenné. Ezért, ha egy antiszemita kijelentéséről elhíresült magyar politikust hív meg széder esti vacsorára, abból jól látszik ennek a beavatkozásnak a gyakorlata is.

A szakértő úgy látja, az USA hegemón pozíciója kezd meginogni. Erre a republikánus vezetés úgy reagál, hogy megpróbálja a szövetségeseket szövetségesként kezelni és velük együttműködve erőt felmutatni. A demokraták idején viszont „a világ valamelyik pontján bombák hullanak” – jelentette ki. Példának felhozta az Obama-kormányt, illetve Hillary Clinton külügyminisztersége idején tett intézkedéseket is. 

A demokraták politikájára az is jellemző, hogy a szövetségeseiket megpróbálják vazallusként kezelni, ami a szakértő szerint David Pressman viselkedésén is meglátszik.

Kitért arra is, hogy Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiség nemrég arra hívta fel a figyelmet: egy diplomatának fontos feladata lenne, hogy valamiféle kommunikációt valósítson meg, főleg, ha szövetséges államban jelenik meg. Ennek a nyomait Carlson nem látja.

Hozzátette, a kampány idején az USA nem válogatott az eszközökben, és nagyon komoly beavatkozásokat hajtott végre, hogy egy olyan bábkormányt állítson Magyarország élére, amely hajlandó fegyvereket és katonákat is küldeni Ukrajnába.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evass816
2023. augusztus 27. 20:50
Szerintem ember nincs, aki ezt a majmot komolyan venné.
Selamat
2023. augusztus 27. 18:38
Mi tartott ennyi ideig a szakértőnek, hogy arra rájöjjön amit gyakorlatilag ennek a velejéig gonosz mocskos buzi első megszólalása óta minden normális ember azonnal tudott?
jooeee
2023. augusztus 27. 17:40
Elkellene zavarni haza ezt a hányadék buzeráns zsidót. Hazáig rugdosva. A magyar-amerikai kapcsolatoknak csakis árt a tevékenysége, egyre jobban kezdjük utálni Amerikát és az amerikaiakat.
alexandrosz-2
2023. augusztus 27. 08:28
Nem "akar", hanem bele is avatkozik ez a buzi geci. A nem kevésbé buzi és geci qrmanyunk meg bambán tűri és támogatja az agresszióját, amit a tréfásan szadadságról elnevezett téren létesitett erődjéből végez. De ez a szar csicskák sorsa. Nem azt kell figyelni mit hazudnak, hanem azt, amit tesznek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!