Rossi: Szoboszlai lehet az új Pirlo

2023. augusztus 25. 09:27

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint Szoboszlai hátravont irányítói szerepkörben is világklasszis lehet.

2023. augusztus 25. 09:27

A Liverpool.com újságírójával, Bocsák Bencével beszélgetett Marco Rossi. Az Index által szemlézett interjúban magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hosszasan beszélt Szoboszlai Dominikról, akit – mint fogalmazott – simán el tud képzelni a hátravont irányító, a 6-os szerepkörében. Rossi állítja, 

Szoboszlai lehet az új Pirlo, aki a hatos pozíció tökéletes megtestesítője volt az elmúlt két évtizedben.

Az újságíró azt kérdezte, mit szól Szoboszlai legutóbbi, csak félig vicces kijelentéséhez, miszerint nehogy Rossi tudomására jusson, hogy a Bournemouth ellen kényszerből kissé hátravont szerepkörben kellett játszania. 

Merthogy ő is szívesen játszatna velem 6-ost…”

Erre Rossi a következőket válaszolta: „Tudom, hogy Dominik nincs oda a gondolatért, hogy 6-os szerepkörben játsszon. Csakhogy én nagyon komolyan azt gondolom, hogy idővel fantasztikus hatos válna belőle. Minden eszköze, képessége, tulajdonsága megvan ehhez. Egy az egyben olyan, mint Andrea Pirlo volt, a 2006-os olasz világbajnok válogatott registája, hogy egy példát mondjak. Szerintem az utóbbi tizenöt-húsz évben Pirlo volt ennek a posztnak a legjobbja. És, mint mondtam, Dominik rendelkezik ugyanazokkal a képességekkel.” 

Ezt is ajánljuk a témában

A regista az olasz szakzsargonban a védősor előtt játszó hátravont irányítót jelenti. A posztot a harmincas években Vittorio Pozzo, az olasz válogatott szakvezetője álmodta meg, a világtörténelem egyetlen kétszeres világbajnok szövetségi kapitánya. Pozzo eredeti registája Michele Andreolo volt, a Bologna és az 1938-as olasz világbajnok csapat uruguayi születésű, úgynevezett oriundo középfedezete.

Nyitókép: SUHAIMI ABDULLAH / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zavulon
2023. augusztus 25. 14:12
Szoboszlai gyorsabb, gólerősebb.
Zolotarjov
2023. augusztus 25. 13:09
Beethoven a zene Mozartja..:)
Player1
2023. augusztus 25. 10:37
Nem Szoboszlai lesz olyan, mint Pirlo, Pirlo volt OLYAN, MINT SZOBOSZLAI. Mindig a jelentősebb, a VISZONYÍTÁSI ALAP.
ördöngös pepecselés
2023. augusztus 25. 10:01
Pirlot én soha nem láttam úgy elindulni és végigszáguldani a pályán mint Dominiket Izland ellen. Talán a befejező lövésre képes lett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!