Példátlan: gyávasággal vádolták meg a budapesti atlétikai vb győztesét

2023. augusztus 26. 19:28

Katie Moon a Facebook-posztjában reagált az őt ért vádakra.

2023. augusztus 26. 19:28

A női rúdugrás érdekes szituációt teremtett a budapesti atlétikai világbajnokságon, mivel ennek a versenyszámnak két aranyérmese lett: az amerikai Katie Moon ugyan megvédte címét, de világbajnok lett az ausztrál Nina Kennedy is. A két versenyző megegyezett a győzelem megosztásáról, de ez a döntés nem mindenkinek nyerte el a tetszését – írta meg a Magyar Nemzet. Mint a lap tájékoztatott:

 az amerikai világbajnokot gyávasággal vádolják.

Precedenst teremtett a két sportoló

A világbajnokságok történetében a budapesti volt az első, amelyen bármelyik rúdugrószámban két aranyérmest hirdettek. Az amerikaiak korábbi világcsúcstartó futója, Michael Johnson meglehetősen hergelő kérdést intézett a szurkolókhoz: kedvelik-e a megosztott aranyérmet, s akkor is így éreznek-e, ha megszokottabbá válik. Erre reagálva Katie Moon a Facebook-posztjában, amelyben leírta, hogy ennél keményebb támadást is kapott már.

„Szeretném felvilágosítani azokat, akik gyávának, szégyenletesnek, szánalmasnak tituláltak minket.

A rúdugrás nem állóképességi verseny. Rövid ideig tudunk ugrani.

Ha elfáradunk, nemcsak nehezebbé, hanem veszélyessé is válik” – fogalmazott.

***

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. augusztus 27. 20:27
Ha úgy nézzük, hogy megkérdik két győztestől, hogy esetleg akar-e valaki második lenni, akkor mégis milyen választ várnak? Ha a dicsőséggel nem, akkor esetleg a pénzdíjjal lehetne külön motiválni. Ide tartozik, hogy ebben az ugrószámban egy lécet kell átvinni. Ami minél magasabban van, annál könnyebb leverni. Vagy ahogy ebben a versenyben történt: mindketten rontottak ugyanazon a magasságon háromszor. Akkor mi a vége? Ugranak addig, amíg valakinek csak sikerül? Vagy lejjebb viszik a lécet? A fáradtság miatt aligha sikerül, lejjebb meg nem kerülhet, mert akkor a többiek miért ne szállhatnának vissza? Ha úgy nézzük nincs igazi megoldás.
Gusztiapu
2023. augusztus 27. 10:53
Ja, a szokásos... beszólogatnak a pókhasú, söröző, görbelábú sportszakértők, akiknek még az is csúcstámadás, ha rámásznak az asszonyra. (Bocs.)
Jack Reynor
2023. augusztus 27. 09:34
Centinként kellene emelni a magasságot, akkor ennek sokkal kisebb esélye lenne.
Héja
2023. augusztus 27. 07:07
Gyávaság? A vádaskodók a fotelből ugrálnak ki-be. Közben telefingják, majd a kommentszekciót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!