Nem csinálják a fesztivált

2023. augusztus 29. 09:18

Ugyan Jámbor András antifasiszta bandája próbálkozott valami egynapos táborfélével, ám közröhejbe fulladt a dolog,

2023. augusztus 29. 09:18
null
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

„Úgy tűnik, a nemzeti oldal mostanra alaposan megszervezte magát. Nemcsak médiát növesztett, illetve vásárolt magának (Medgyessy Péter miniszterelnök 2002-es »jó tanácsát« megfogadva), hanem fesztiválokat szervez, gondoskodik szürkeállományának utánpótlásáról (Mathias Corvinus Collegium, Századvég Politikai Iskola satöbbi). Több lábon áll, gondolkodik, tervei vannak.

Mindeközben mi van odaát? Mit csinál a magyarországi baloldal? Fesztivált például nem. Hacsak azt nem tekintjük fesztiválnak, hogy néhány sápkóros momentumos egy-két hetente fölrollerozik a Várba építési kordont bontani, rendőrökkel dulakodni, majd elfáradván a füvön piknikezni. Ugyan Jámbor András antifasiszta bandája, a Szikra Mozgalom próbálkozott valami egynapos táborfélével, ám közröhejbe fulladt a dolog, miután csak pár tucatnyian gyűltek össze a Népligetben (a helyi jógázók többen voltak náluk).

Persze kinek szervezzenek fesztivált? A baloldal hátországa gyakorlatilag megszűnt. Médiájuk egy részét dobra verték (erről is a »Zorbán« tehet). A szertárkulcsot átadták Brüsszel–Washingtonnak.

Dollárinfúzió nélkül még aktivistáik sincsenek, nemhogy lelkes híveik. Pártból viszont egyre több van nekik (a minap Jakab pajtás is gründolt egyet).
A jobboldalon pezsgő élet, szellemi erőtér van. A magyarországi baloldalon meg csend és hullaszag.”

Nyitókép: Mandiner/Mártai Dávid

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik