Orbánt kritizálja a trumpista híroldal

2023. augusztus 21. 12:30

A Newsmax szóvá tette, hogy míg a török vagy a tatár elnök tiszteletét tette Magyarországon a hétvégén, addig uniós vagy NATO-s vezető alig.

2023. augusztus 21. 12:30

A Newsmax idézte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, aki arról beszélt, hogy Alekszandar Vucic szerb elnök Budapesten találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, és biztosította őt arról, hogy Szerbia kész növelni a földgázszállítást Magyarország felé, amennyiben a kijevi kormány elutasítja az ukrán területen keresztül történő gáztranzitról szóló megállapodás meghosszabbítását. 

A lap felidézte, hogy German Galuscsenko ukrán energiaügyi miniszter jelezte, 

Kijev várhatóan nem hosszabbítja meg a szerződését Moszkvával, 

mely jövőre jár le. 

A magyar diplomácia vezetője vasárnap közölte azt is, hogy Orbán Viktor találkozott Szerdar Berdimuhamedov türkmén elnökkel is, akinek elmondta, hogy Magyarország szeretne a türkmenisztáni gázexport célállomása és tranzitpontja lenni. 

A Newsmax kitért arra is, hogy Orbán Viktor a Budapesten zajló atlétikai világbajnokság ideje alatt Törökország, Szerbia, Bosznia, Katar és több közép-ázsiai ország vezetőjét látja vendégül. A vendégek közt nem szerepelnek Magyarország uniós és NATO-szövetségeseinek vezetői, ami „jól tükrözi Orbán Viktor törekvését a balkáni és ázsiai autokráciákkal való diplomáciai és politikai együttműködés fokozására” – hívta fel a figyelmet a lap.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. augusztus 22. 19:59
Az “autokrácia” szó helyére írjuk már be a “kommunista” vagy “imperialista” szavakat. Hátha még dereng valami a távolból. Amúgy jelenleg úgy tartozunk a nyugathoz, hogy kb semmi pozitívat nem kapunk tőlük, csak kritikát és bxszogatást. NewsMax! Mennyi gázt tudtok intézni nekünk a fűtési szezonra?
Bunyevac1964
2023. augusztus 21. 22:44
Bizonyára a biztonságos gázellátásunk érdekében, miniszterelnökünknek hasznosabb lett volna találkoznia Luxemburg, Svájc vagy Spanyolország politikusaival. Azokkal az országokkal , úgy tudom össze vagyunk kötve nagy kapacitású gázvezetékekkel és a csöveken nagy mennyiségben áramolhatna a gender ideológia a fűtés szezonban….Ezek szerint ezt elpuskáztuk ! Rossz politikusokkal tárgyal Orbán. Valaki szóljon már neki !
kovsa2
2023. augusztus 21. 20:00
„jól tükrözi Orbán Viktor törekvését a balkáni és ázsiai autokráciákkal való diplomáciai és politikai együttműködés fokozására” - A nyugat szerint mi is "autokrácia" vagyunk, jelentsen ez bármit is, így nem meglepő, hogy beszélgetünk velük. Másrészt, ezek azok az országok, amelyektől jövőbeli gázellátásunkat remélhetjük. Úgy tudom, hogy No.-nak vagy Fro.-nak magának sem sok van belőle. Tőlük nem fogunk kapni. Sőt, ha szerencsénk van, rajtunk keresztül tudják ők is beszerezni a jövőben, tranzitdíjat fizetve nekünk. Harmadrészt. A német Scholz már hazájában is egyre kisebb megbecsülésnek örvend. Lásd: https://www.youtube.com/watch?v=Q8rC9esHQhQ
B_kanya
2023. augusztus 21. 18:58
"drogqueen 2023. augusztus 21. 13:40 Újabban érzett kínai vonzalma Orbánnak nem fog tetszeni, ha republikánuszok nyernek akkor még inkább.." Alany, állítmány, tárgy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!