Munk Veronika szerint rajta és a Telex szerkesztőségén kívül álló döntés volt, hogy ne legyen többé főszerkesztő

2023. augusztus 02. 10:10

Megkérdeztük, pontosan mit értett ezalatt – akkor kinek a döntése volt?

2023. augusztus 02. 10:10
null

Ahogy a Mandineren is beszámoltunk róla, idén áprilisban derült ki, hogy távozik a Telextől Munk Veronika, a lap alapító-főszerkesztője, később tartalomfejlesztési vezetője. Utána több kulcsember is távozott a portáltól, 

végül pedig főszerkesztőt is váltottak. 

Egy nagyon nehéz folyamat végén azt a döntést hoztam, hogy elmegyek a Telextől, a felmondási időmet töltöm. Egy nagy nemzetközi cégnél dolgozom tovább a nekem fontos újságírószakmai értékekért, a szabad média fejlesztéséért” – írta akkor közösségi oldalán az újságíró.

Azóta kiderült, Munk Veronika a szlovák Denník N kiadónál  folytatja munkáját, amelyet így jellemzett: „A Denník N az a sikeres médiavállalat, amely a régiónkban jó pár évvel ezelőtt úttörő volt abban, hogy olvasók által finanszírozott, fenntartható hírportált indított, ma több mint 60 ezer előfizetőjük van, három évvel ezelőtt lett egy sikeres cseh, tavaly pedig a szlovákiai magyar közösségnek szóló magyar nyelvű újságjuk is.”

Ezt is ajánljuk a témában

Tegnap megjelent egy interjú Munk Veronikával a Kreatívon, amelyben a Telexről, a 444-es felmondásokról, a médiaoktatásról és új munkahelyén, a szlovák Denník N kiadónál betöltött szerepéről is kérdezték. 

Munk a távozása kapcsán elmondta: abban, hogy úgy döntött, eljön, voltak olyan elemek is, hogy ő mást gondolt bizonyos dolgokról.  A volt telexes társ-főszerkesztő

annak ellenére, hogy az induló csapat vezetője és egyik legismertebb arca volt, végül mégsem kapott tulajdonrészt a Telexet működtető cégben.

Erre nem igazán tudok választ adni. A végső döntés nélkülem született meg. Sokat dolgoztam az elején azon, hogy összeálljon ez a projekt, és közben előállt ez a helyzet” – fogalmazott ennek kapcsán az újságíró.

Vége lett a társ-főszerkesztőségnek

Munk a Telex indulásakor főszerkesztő volt, később Dull Szabolcs is csatlakozott hozzá társ-főszerkesztőként, amikor letelt a moratóriuma az Index főszerkesztői posztja után. Végül ennek a felállásnak váratlanul vége szakadt.

Munk az interjúban elárulja: ő szívesen csinálta volna tovább ezt a formát, hiszen úgy látta, hogy a társ-főszerkesztői rendszer jól szolgálja a Telex érdekeit, Dull Szabolccsal pedig jól kiegészítik egymást. 

De az a döntés született – rajtam és a szerkesztőségen kívül álló döntés –, hogy én ne legyek többet főszerkesztő. 

Én pedig, mivel úgy éreztem, hogy ebben a helyzetben ez szolgálja a Telex érdekeit, tudomásul vettem” – reagálta erre az újságíró.

Megkerestük Munk Veronikát

A fenti kijelentésével kapcsolatban lapunk megkereste Munk Veronikát, hogy pontosan mit értett a „rajta és a szerkesztőségen kívül álló döntés” alatt, azonban sajnos nem kaptunk rá érdemi választ.

Nem szeretnék erről többet mondani. Amit ezzel kapcsolatban közölni szerettem volna, az mind megtalálható az interjúban. 

Mást nem szeretnék” – jegyezte meg Munk.

 

Nyitókép: Facebook

 

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. augusztus 15. 14:06
A szabad sajtó érdekében nem nyilatkozik mindenknek. Hiszen ha megtenné, akkor nem mondhatná, hogy nem szabad a sajtó.
Janika50
2023. augusztus 02. 19:43
Modernnek nevezett világunk megszámlálhatatlan olyan foglajkozást épitett a mindennapi életünkbe, amit talán nem kellett volna. A közutálat elsőszámú tárgyai a jogászok és a média munkatársai. Természetessen tisztelet a kivételnek. De maradjunk a médiánál. Azt az erkölcsi fertőt amit folyamatossan ránk zúditanak, mármár elviselhetetlen.
Akitlosz
2023. augusztus 02. 16:07
"annak ellenére, hogy az induló csapat vezetője és egyik legismertebb arca volt, végül mégsem kapott tulajdonrészt a Telexet működtető cégben." A tulajdonrészeket nem úgy kapják az emberek, hanem pénzért veszik. Egy cégnél az alkalmazottak a munkájukért fizetést kapnak és ugyan nem tulajdonrészt.
Akitlosz
2023. augusztus 02. 16:05
Ennyire nem lehet fogalmatlan a Mandiner. Az dirigál, aki fizet. Azaz a cégtulajdonosok. Csakis az ő dolguk és felelősségük a céget érintő stratégiai döntések meghozatala.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!