Merjünk nagyot álmodni: Budapestre az Olimpiát!

2023. augusztus 29. 07:21

Karácsony egy ilyen világrendezvényt is csupán a szánalmas, kormányellenes politikai bozótharc részeként képes értelmezni.

2023. augusztus 29. 07:21
A budapesti ATLÉTIKAI világbajnokság kabalafigurája, Youhuuu, a rackajuh szórakoztatja a nézőket
Pindroch Tamás
Pindroch Tamás
Demokrata

„Javában zajlik az atlétikai világbajnokság, a világ harmadik legnagyobb sporteseményét Magyarország mindenki megelégedésére, nagy sikerrel bonyolítja le. Azért írom, hogy Magyarország, mert hivatalosan ugyan a nemzet fővárosa ad helyet a világbajnokságnak, de az ellenzéki vezetésű Budapest az elmúlt években inkább azzal került be a hírekbe, hogy meg akarja akadályozni a vébé magyar megrendezését.

Emlékezzünk csak arra, hogy Szabó Tímea két éve Facebook-oldalán így hergelt a vébé ellen: »Nem lesz atlétikai stadion! Orbán nem vonta vissza a Fudan-törvényt, ezért ma Karácsony Gergely kezdeményezte a stadion építésének a leállítását.« Karácsony pitiáner aktuálpolitikai megfontolásból fúrta volna meg a rendezvényt, és akkor azt is bejelentette, hogy azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, Budapest vonja vissza a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását. Természetesen Karácsonyék akkor sem tudtak volna semmit tenni. Néhány hete az a bejelentés is csak politikai blöff volt a részéről, hogy tüntetést szervez a rendezvény megnyitóünnepségének kezdetére. Képzeljük csak el, hogy jókedvű magyar és külföldi szurkolók tízezrei érkeznek a csodálatos Nemzeti Atlétikai Központba, amely előtt néhány testnevelésből felmentett baloldali aktivista próbálja útjukat állni a vébé elleni agitálással. Nem lett volna abszurd?

Karácsony tehát egy ilyen világrendezvényt is csupán a szánalmas, kormányellenes politikai bozótharc részeként képes értelmezni. A zsarolás nem vált be. Olyannyira nem, hogy tüntetés helyett a megnyitón már ott mosolygott ő is az atlétikai stadionban. Erre szokták mondani, hogy elég vastag bőr van a képén…

Szerencsére a magyar baloldal még nagyon sokáig nem lesz a hatalom közelében. Mi pedig örüljünk a magyar sportsikereknek és világszínvonalú sportlétesítményeinknek. Az infrastruktúra és a profizmus is megvan, merjünk újra nagyot álmodni: Budapestre az olimpiát!”

Nyitókép: MTI/Derencsényi István

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2023. augusztus 29. 14:56
pubi, a merjünk nagyot álmodni kamuszöveg rég lejárt. De te merjél, saját költségeden.
Osztap_Bender
2023. augusztus 29. 11:19
Merjünk nagyot álmodni: Budapestre az Olimpiát! Álmodni szabad. De olimpiát rendezni az ország anyagi megrogyasztása nélkül manapság nálunk nem lehet. A szokásos "lölő félék" egy rendezés esetén olyan mértékű pénzt rabolnának el a "néptől", hogy abba belerokkanna az ország. Aztán nézd az infláció alakulását, az árakat az üzletekben, az üzemanyag árával történő rablást, A vérszemet kapott zsidó kereskedők tombolását, nézd az emberek és vagyonkájuk biztonságának tarthatatlan helyzetét. A kormány minden nap listákat közöl vagy közöltet Lázár Jánossal, hogy mire nincs pénz, mi miért nem épül meg. Ilyen helyzetben olimpiát bevállalni nem bátorság, hanem bűncselekmény. /Az kérdés is feltehető, hogy az atlétikai vb. költségeit az egészségügyre fordítva, hány százalékkal csökkentek volna a várólisták időtartamai?/
Perczel Éva
2023. augusztus 29. 10:38
Először merjünk egy épelméjű városvezetőt álmodni, és választani ehelyett a Lánchíd gyilkos fővezír helyett!
elégia
2023. augusztus 29. 08:52
Az ellenzék ócska és aljas, Karácsony és Szabó Tímea félékkel. Az Atlétikai VB tökéletes siker. A magyarok bizonyítottak, hogy sportnemzet. Az nyári olimpiai játékok örök éremtáblázatán létszámarányosan /és így az eredményességet tekintve/ Magyarország Finnország és Svédország az első három helyet foglalja el. Hatalmas dolog! Erre kellő szerénységgel, de minden magyar büszke lehet. Mindezek figyelembevételével, maradjunk józanok. Egyelőre egy olimpia megrendezése túl nagy falat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!