Megúsztuk a vihart: visszavonták a másodfokú riasztást

2023. augusztus 19. 12:21

Vihar: cancelled.

2023. augusztus 19. 12:21

Visszavonta a felhőszakadás veszélye miatt kiadott másodfokú (narancs) riasztásokat az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délelőtt.

A meteorológiai szolgálat szombat reggel a fővárosra, Fejér és Pest vármegye egyes járásaira adott ki másodfokú riasztást felhőszakadás veszélye miatt. A másodfokú riasztásokat azonban visszavonták, 

 

de az ország középső részén továbbra is érvényben van az elsőfokú (citromsárga) riasztás.

 

A meteorológiai szolgálat közölte: a kiterjedt záporos, zivataros csapadékrendszer szombaton a nap első felében várhatóan fokozatosan veszít intenzitásából. „A légköri feltételek azonban ezt követően is alkalmasak lehetnek további cellák kipattanására, jellemzően már csak izolált formában, szórványosan az országban” – írták.

Az erősebb zivatargócokat főként felhőszakadás kísérheti, és 25-35 milliméter, de egymást követő zivatarcellákból akár 45-50 millimétert meghaladó csapadék is lehullhat. Kisebb eséllyel átmeneti viharos, óránkénti 60-80 kilométeres széllökés, esetleg jégeső is társulhat a zivatarokhoz.

Szombat késő estétől a zivatarok várhatóan lecsengenek. Vasárnap főként már csak az Északi-középhegység, illetve az Alföld keleti, délkeleti tájain mutatkozik nagyobb esély néhány zivatarcella kialakulásához, amelyek estére mindenütt lecsengenek – írták.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. augusztus 19. 20:10
Már az eső első jelére beindul a haddelhadd! Égszakadás, földindulás, árvíz, forgószél tornádó, jégverés, fák kicsavarása, autók felborítása, stb. Aztán kinézel az ablakon, a nap süt, néhány felhő is látható. De az idióta demszky óta divatos pánikkeltés már minden napossá vált. A tanulatlan, magukat újságírónak nevező seggfejek csinálják a fesztivált. Sajnos mivel nem büntetik az ilyen jellegű rémhír terjesztést, az előjelzéseknek már semmi hitele nincs. Sajnos országunkban minden így megy tönkre. Aki véletlenül nézi az atlétika vébét, hallhatja a "riporterek" érthetetlen hadarását, pösze, selypítő értelmetlen, ugatásnak tűnő beszédét. Érdekes módon mindegyik fahangú, beszédhibásnak tűnő macskajancsi, akik a versenyt is képtelenek követni.
Akitlosz
2023. augusztus 19. 14:31
Így duplán írhatott cikket a Mandiner. Harmad annyi hű micsoda időjárást sem tapasztalok, mint amennyiről a Mandineren cikket látok.
llnnhegyi
2023. augusztus 19. 12:41
A 2022-s év botrányos meteorológiai szolgálat, következményeiből tanultak. -:))) Amikor már csepereg,borult az ég , távolból mennydörgés, hallatszik,akkor a helyi jelentést kiadják! Esik basszátok meg, fedél alá! Aki fél.Nem mindenki fél, sőt kedvence a nagy zivatarok!
llnnhegyi
2023. augusztus 19. 12:36
Vidáman futkároznak az atlétikai stadionban.-:))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!