Kiderült, milyen idő lesz az augusztus 20-i tűzijáték alatt

2023. augusztus 19. 20:48

Friss tájékoztatást adott ki az az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2023. augusztus 19. 20:48

Augusztus 20-án gomolyfelhős-napos időre van kilátás, délután elsősorban az ország északi, északkeleti, keleti felén kell arra számítani, hogy a gomolyfelhőkből futó záporok zivatarok alakulnak ki – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombati tájékoztatásából.

Az előrejelzés szerint anticiklon éri el a Kárpát-medencét, ennek hatására mindenhol megnyugszik majd a légkör.

Vasárnap napközben alapvetően napos időre lehet készülni, de a délutáni órákban már gomolyfelhők lesznek az égen. Ezekből a gomolyfelhőkből elsősorban az ország, északkeleti, keleti felén kell majd arra számítani, hogy lokális jelleggel fut zárporok, esetleg zivatarok alakulnak ki. Ezek általában fél-egy óra időtartamú, gyorsan vonuló záporok lesznek.

A csúcshőmérséklet általában 30-35 Celsius-fok között alakulnak, a legmelegebb a Dél-Alföldön lesz, itt 34-35 fokos melegre kell készülni.

Az esti órákra az esetlegesen kialakuló futó záporok, zivatarok fokozatosan lecsengenek és az ország nagy részén kiderül az ég, számottevő csapadékra sehol nem kell számítani az esti órákban, az ország túlnyomó részén csillagfényes lesz az éjszaka, írja az MTI.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. augusztus 20. 15:18
Reméljük, lesz majd szivárvány is! 🌈
Gáspár
2023. augusztus 20. 03:49
" Vagy eső lesz vagy hó, Vagy jó idő lesz, vagy rossz."
Kozmosz
2023. augusztus 20. 03:01
A hejjjesírás megint remekelt, ahogy a csúcshőmérséklet "alakulnak"
Oszodibeszed
2023. augusztus 20. 01:19
Ezt a ma délelőtti budapesti időjárást nagyon nem sikerült eltalálni. Kész melléfogás volt. Esetleg valaki nem felelnek ezért a bakiért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!