Kiadták a piros riasztást: mutatjuk, hol csap le a brutális vihar

2023. augusztus 05. 16:23

Vasárnap éjfélig figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Magyarországra, több járásban másodfokú risztás van érvényben.

2023. augusztus 05. 16:23
null

Várhatóan vasárnap reggelig a Dunántúl nagyobb részén nyugat felől lassan stabilizálódik a légkör, ezért ebben az időszakban Nyugat-Magyarországon a legkisebb az esély dörgésre, villámlásra – írja a met.hu.

A Dunától keletre viszont szombat délutántól ismét záporokra, heves zivatarokra számíthatunk. Az éjszaka folyamán a zivatarok átterjednek Északra, ezeket heves széllökések és jégeső fogja kísérni. Vasárnap délután több helyen komolyabb felhőszakadásra lehet számítani, helyenként villámárvíz is előfordulhat.

A meteorológiai szolgálat korábban jelezte, hogy szombaton, elsősorban a nap második felében, ismét van esély a legmagasabb szintű, piros fokozatnak megfelelő zivatarok előfordulására. Nem sokkal négy óra előtt több alföldi járásra ki is adták ezt a riasztást.

A pénteki vihar országszerte hatalmas károkat okozott. Összesen 182 beavatkozásra volt szükség. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Vihar a Balatonnál/Lakatos Péter


 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DBZ22
2023. augusztus 06. 04:26
Tisza tó : Mit ne mondjak nem volt vicces . Az utca túloldalán lévő házat nem láttam annyira esett az eső és fújt a szél . A 60 cm vastag diófámat gyökerestől döntötte ki a szél , a másik kb 20m magas és 130cm vastag diófát hosszában 3 felé törte ami most beteríti az egész kertet . A ház melletti terasz fele a szomszédban landolt és előle a 20cm vastag fenyőt derékba törte . Az utcában ( kb 100m hosszú az egész ) fákat csavart ki és tőrt ketté mindenfelé leszakadt villanyvezetékek és megrongálódott tetők . A katasztrófavédelem és az émász fél kettő-kór ért ide és végezték a dolgukat . Az émász annyi bejelentést kapott hogy automatára kapcsoltak " tudnak a hatalmas károkról és folyamatosan érkeznek a hiba elhárítására ) . Olyan 1 óra körül jöttem be , addig lánc fűrészeltem az utcában szinte minden háznál . Érdekes volt látni hogy mennyi ember összegyűlt és mindenki segített a másiknak , ki ki amit tudott , tetőt javított , fát vágott vagy éppen telefonált segítségért stb stb .
Csomorkany
2023. augusztus 05. 20:11
Dlágám, legyél blutálisz!
ThunderDan
2023. augusztus 05. 19:44
NEM mutatjátok, idióták... brutális, na...
blackpuli
2023. augusztus 05. 19:41
Brutális. Mutatjuk. Még, ha mutatnátok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!