Kétszáz Lynx harcjármű érkezik a Honvédséghez

2023. augusztus 12. 10:24

„A legjobbakat várjuk a MH 30. Kinizsi Pál Páncélozott Gyalogdandár zászlóaljába” – fogalmazott a honvédelmi miniszter.

2023. augusztus 12. 10:24

„Egyedülálló ajánlatot” tett közzé nemrég közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A honvédelmi miniszter azt írta egyik legutóbbi bejegyzésében, hogy

 „a legmodernebb haditechnikai eszköz sem ér semmit bátor, elhivatott és kiképzett katonák nélkül. 

A legjobbakat várjuk a MH 30. Kinizsi Pál Páncélozott Gyalogdandár zászlóaljába” Hódmezővásárhelyre.  „Embert várunk a vasra” – húzta alá Szalay-Bobrovniczky.

A sikeres jelentkezők a világ egyik legmodernebb páncélozott gyalogsági harcjárművén, a LYNX-en teljesíthetnek szolgálatot, havi bruttó 737 000 forintért – derült ki a posztból.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Ezt is ajánljuk a témában

A Promenád24 beszámolja szerint a tárcavezető Szentesen arról is beszélt, hogy azokat a fiatalokat várják, „akik egy valóban értelmes és fontos, nehéz fizikai és szellemi kihívást jelentő mesterségben, a katonaszakmában akarják kipróbálni magukat.

Elhangzott, hogy a belépés folyamatát is leegyszerűsítik: aki be akar lépni, az a https://iranyasereg.hu/lynx/ oldalon jelentkezhet, majd szeptember 11-én kell megjelennie Hódmezővásárhelyen a Kinizsi-dandárnál, ahol az egészségügyi vizsgálatot követően hároméves szerződést tud kötni, a kiképzés pedig szinte azonnal elindul.

A következő években több mint 200 Hiúz kerül a Honvédséghez 

A térségi lap idézte Kajári Ferencet, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettesét is, aki kifejtette, 

„a Lynx a világ egyik legkorszerűbb harcjárműve”. 

„A páncéltest védelmet nyújt az aknák és az »improvizált robbanóeszközök« ellen. Az aktív páncélzat pedig biztosítja a páncéltörő fegyverek elleni védelmet, a túlélőképességet növelik a ködgránátvetők, és a fejlett önvédelmi rendszer részei a lézer- és radardetektáló eszközök is” – ismertette Kajári.

Hozzátette, a tervek szerint 2029-ig 218 Hiúz harcjármű kerül a honvédség állományába, ebből az első 46 a Rheinmetall németországi gyárában készül, a további 172 már a magyarországi gyárból kerül ki.

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese az eseményen arról beszélt, hogy „a mai összekuszálódott világban rendkívül fontos, hogy megfelelő haditechnika álljon egy ország rendelkezésére”.

„A technikai lehetőségek megvannak, 

most már a humánerőforrás megerősítése a legfontosabb” 

– hangsúlyozta a politikus.

Nyitókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FOB
2023. augusztus 17. 17:40
A legjobbakat a 8 osztályos végzettek közül, akiknek fele funkcionális analfabéta.
fogas paduc
2023. augusztus 16. 14:57
Az orosz lőszereknek ellenáll. És az amerikainak????
B_kanya
2023. augusztus 13. 14:02
"jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2 B_kanya 2023. augusztus 13. 11:22 Te majd beleülsz mi meg rádküldünk egy 50 éves RPG-t..." Leszedi az aktív védelem, közben rádfordul - hang alapján - a 30 millis vagy a félcolos és nem nyitott koporsóban temetik, amit kiskanállal összeszednek a rühes irhádból. Majd egyszer rájössz, hogy egy csővel tudja ugyanazt, mint a BMPT Terminator :))))
B_kanya
2023. augusztus 13. 13:58
"Fed74 2023. augusztus 12. 15:15 Te mandíneres tulok! Az nem harc jármű, hanem harci jármű!!!!! " Mucika, kussolsz: http://real.mtak.hu/121797/1/HT_2021-1_cikk_09.pdf "A Lynx HARCJÁRMŰcsalád fejlesztése, technikai leírása és jövője"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!