Karácsony embere visszaszólt a mentősöknek és megvédte a biciklisávos oszlopokat

2023. augusztus 07. 19:20

Azért majd egyeztet velük az „esetlegesen felmerülő problémákról”.

2023. augusztus 07. 19:20
null

A Mandiner korábban megírta, hogy rövid bejegyzést tett közzé az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán azzal kapcsolatban, hogy mi miatt is bosszankodnak a fővárosi mentők. Azt írták, bár ők is támogatják a biztonságos kerékpározást a fővárosban,

az újonnan kialakított biciklisávok azonban nagyban megnehezítik a mentőautók haladását.

Állításuk szerint a buszsávokból kialakított kerékpárutak ahhoz keskenyek, hogy a mentőautó biztonságosan elférjen, az oszlopok ráadásul még a parkolást is megnehezíthetik egy-egy helyszínen.

Ezt is ajánljuk a témában

„A képen látható helyen korábban parkolósáv volt, tehát parkoló autók foglalták el a sávot gyakorlatilag állandóan. Úgy látszik az OMSZ kommunikációsát ez korábban nem zavarta, Budapest első védett kerékpársávjai most viszont igen” – reagált a Facebook-oldalán Balogh Samu, a fővárosi önkormányzat közlekedéspolitikáért felelős kabinetfőnöke.

Csak remélni tudjuk, hogy a mentőket senki nem akarja majd belerángatni a kampányba.

Még akkor sem, ha Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője korábban Tarlós István mellett kampányolt” – fogalmazott Karácsony Gergely embere.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. augusztus 11. 17:35
Annyi a bibi, hogy nem Karácsony embere, hanem Karácsony főnöke.
PeterWeber
2023. augusztus 08. 12:49
Figyelj, balf@sz samu! A mentők posztjához oda van írva, hogy "képünk illusztráció"...
lendvaiildiko
2023. augusztus 08. 10:41
Nem értem: nincs-e egy jogban jártas személy, vagy autóklubos, esetleg az Országos Mentőszolgálat illetékes szerve, aki feljelentést tenne az életmentés veszélyeztetése miatt. Érdemes lenne azt is átgondolni, egy XVII. kerületi fekvőrendőrtelepítési program okán, hogy tankcsapda méretű útakadályok nem veszélyeztetik a megfelelő életmentéshez való jogot. Nem tudom, hogy a megfelelő rögzítés ellenére hasznos-e a mentett személynek ezeken a tankcsapdákon való ugratás, csak azért, hogy az elképzelt lakó- és pihenőhelyi szabályok betölttessenek?
redford-2
2023. augusztus 08. 09:09
Győrffy Pál védelmében: mi is csak remélni tudjuk, hogy a független újságírók nem politizálnak. Akkor sem, ha Kálmán Olga előbb fővárosi sajtóattasé, majd DK-s képviselő lett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!