Itt nézheti vissza Európa legnagyobb tűzijátékát!

2023. augusztus 21. 06:08

Fényfestés és görögtűz is tarkította a showt.

2023. augusztus 21. 06:08
null

Kovács Zoltán, a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában arról is beszélt az ünnepi programok kapcsán, hogy a Szent István-napi tűzijáték Euró­pa legnagyobb tűzijátéka, és 

mára Magyarország egyfajta jelképévé vált,

 amelyet sok százezren figyelnek a helyszínen és milliók televízión keresztül. 

„Az idei művészeti koncepciót Iványi Árpád és Réti Barnabás, a látványtervet Seres Anikó készítette és programozta, a zenei aláfestést pedig Elek Norbert komponálta magyar komolyzenei dallamok felhasználásával” – árulta el az államtitkár.

Fényfestés és görögtűz is tarkította a showt

Kovács Zoltán ismertette, hogy a tűzijátékot az Országház és a Duna-parti épületek grafikus fényfestése és drónshow egészítette ki. A műsor során 34 ezer pirotechnikai effekt világította be az eget 230 indítási pontról, köztük a Szabadság és az Erzsébet hídról, valamint hét folyami uszályról és számos pontonról – sorolta.

A tűzijátékot ezúttal is görögtűz zárta, újdonság volt azonban, hogy a vízfelületeken is kilőttek úszó pirotechnikai effekteket – állt a beharangozóban.

 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kovács Zoltán

magyar nemzet

Idézőjel

A tűzijátékot az Országház és a Duna-parti épületek grafikus fényfestése és drónshow egészíti majd ki. Interjú.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. augusztus 22. 19:10
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚
csapláros
2023. augusztus 22. 10:51
I feel the earth move under my feet 2023. augusztus 21. 11:06 ..."Rongyot rázni tudunk.. de be kell ismerni, hogy a seggünk kilóg a gatyából és ezért részeben minket és a kormányt is felelősség terhel. (az ellenzéket nem kevésbé,"... A kulcsszó: ..."az ellenzéket nem kevésbé"... - ugyanis az ellenzék 13 éve folyó MINDENRE csakis a NEM-jei, és BEAKASZTÁSAI a jelenlegi kormányzás minden mozzanatára, se nem FÉKEK, de leginkább NEM ELLENSÚLYOK, ami azt igazolja, hogy az ellenzék nemhogy nem liberális, hanem egyesen a magyarság és Magyarország elnáciasult ELLENSÉGÉVÉ vált. Az ellenzék valós szerepét ma ilyen-olyan vonatkozásában az egyszerű választók szerveződés nélküli civiljei kénytelenek betölteni. Sikereik (egy-egy törvény, intézkedés visszavonása, módosítása) jelzik hogy a demokrácia még működik.
csapláros
2023. augusztus 22. 10:41
Turán I feel the earth move under my feet 2023. augusztus 21. 11:14 ..."Mindig ellenzéki leszek bárki legyen a bársonyszékben. Ami csak az akollakó fajtádnak jelenti azt hogy akkor libsi és társai ."... Márpedig a választók JELENTŐS RÉSZE - ahogy magad is helyesen - alapból ELLENZÉKI, BÁRMILYEN bársonyszékben ülővel szemben. Ez azt igazolja, hogy a választók többsége nem úgy fogja föl a mindenkori választásokat, MINTHA a kedvenc csapatára kéne szavaznia, amely csapat, mondjuk a Fradi, akkor is kedvenc marad, ha veszít és akkor is, ha nyer. Innentől a várhatóan ÖTÖDIK 2/3-ad is azt fogja igazolni, hogy az alapból ellenzékiek is - ahogy az eddigi 4 választás során - a kormányzás továbbfolytatására fog voksolni, tekintettel arra, hogy SEMMI JELE ANNAK, hogy az ellenzék addigra annyira összeszedné magát, hogy HITELES JÖVŐKÉPET és kormányzási ALTERNATÍVÁT tudna elővarázsolni a nem létező cilinderjéből, amellyel a mostaninál egy SIKERESEBB, versenyképesebb Magyarországot tudna teremteni.
Hobbi.Gilda
2023. augusztus 21. 12:29
Ez már akkor senkivé vált, amikor még lehetett volna valaki...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!