Az imént kiraktam egy őrült, Prigozsint búcsúztató ruszofil szöveget

2023. augusztus 28. 17:15

Hányingergerjesztően undorító, amit a tömeg magáról képzel még ebben a században is.

2023. augusztus 28. 17:15
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Egy szöveg esztétikája fontosabb, mint a tartalma. Az imént kiraktam egy őrült, Prigozsint búcsúztató ruszofil szöveget, mely teljesen lebilincselt, és még az elgépelések is jól álltak neki. Nem éreztem azt a zsigeri irritációt, amit egyre inkább, és egyre felfokozottabban érzek, amikor az orbánisták putyinista »véleményeivel« vagyok kénytelen szembetalálni magamat. Akkor talán nem is az idegesít, ha valaki most épp az oroszok oldalán áll, vagy felnéz rájuk?

Nem bizony. A szöveg esztétikáját az ereje adja. Az erőt pedig az eredetisége, az, hogy kiérződik a saját gondolat, érzés, az autonómia. A ner sajtó közhelyes, lapos paneljeit szajkózók szolgasága irritál. Az autonómia hiánya irritál. A nyájszellem irritál. Tartalmilag lehet bármi, hazug, üresen csengő, átlátszóan hiteltelen. Akik az ilyen szövegeket gyártják, általában (természetesen) nem hiszik el, amit mondanak vagy leírnak. A fogyasztóik hiszik el. Azok pedig bármit, és annak az ellenkezőjét akár öt perc múlva, ha a gazdáik mondják vagy írják. Hányingergerjesztően undorító, amit a tömeg magáról képzel még ebben a században is.”

Nyitókép: HANDOUT / TELEGRAM/ @CONCORDGROUP_OFFICIAL / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalamata
2023. augusztus 29. 10:09
Nyilván, és free-szfe, love-is-love, ukránzászlót-a fészbukprofilra- o1g stb. stb. barátaink mind független egyéniségek!
Tehetős Totó
2023. augusztus 28. 20:19
Szórakozz a kedves jóanyáddal...Mindig is mondta mekkora farkas vagy.
connorj
2023. augusztus 28. 19:16
Foltok: https://m.youtube.com/watch?v=dZE__-dMeEo&pp=ygURbWlnIDcwIHdpdGggZHJvbmU%3D
martymcfly-986
2023. augusztus 28. 19:03
"Hányingergerjesztően undorító" amit önhitt megmondóemberek magukról képzelnek és írásaikban közvetítenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!