Az atlétikai vb kabalafigurája hűen tükrözte a illiberális rezsim bunkóságát és kultúrharcát

2023. augusztus 30. 16:40

Egy trumpista redneck bunkót találtak valahol, aki a szeretője melle között melegíti fel a túl hideg dobozos sört.

2023. augusztus 30. 16:40
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„A kabalajelmezbe bújtatott szereplők ugyanis olyan magatartást tanúsítottak, amelyek Amerikában és Kanadában elfogadhatatlanok, éppen az Orbán-rendszer által kritizált és üldözött »politikai korrektség« (pc) kategóriájába tartoznak. A viccesnek szánt jelenetek és megnyilvánulások a liberális demokráciák »tabui« közé tartoznak, amelyek megengedhetetlenek, elfogadhatatlanok és elképzelhetetlenek ezekben az országokban. Egy kabalafigura nem fogdoshat nyilvánosan, ráadásul televízióműsorban egy nőt, nem tapogathatja a hátsó felét. De a női súlylökés versenyzőivel szembeni testszégyenítés mindenen túltesz.

A kabalaállat az egyik női súlylökő mellett olyan táblával jelent meg, amely bikiniversenyre hirdetett jelentkezést. Ilyen taplóságot észak-amerikai professzionális »szakemberek« nem követnek el, ha ilyenre felkérik őket, akkor visszautasítják a felkérést. Ha egy trumpista redneck bunkót találtak valahol, aki a szeretője melle között melegíti fel a túl hideg dobozos sört, a háza négy téglán áll és a pickup truck-jának a platójából csinál uszodát magának, ahol fürdés közben a levegőbe lövöldöz, akkor elhisszük. De az ilyen ember nem »professzionális szakember«, mert ilyen suttyóságot az nem tesz.

Ellenkezőleg: Youhuu megnyilvánulásai olyanok voltak, mint amelyek szándékosan rombolják a liberális demokráciák normáit, amelyeket nem lehet megsérteni, s amelyeket Orbán illiberális fasiszta diktatúrája támad. Youhuu viselkedése nagyjából annak felelt meg, amikor Orbán nem engedte letérdelni a magyar válogatott játékosait a rasszizmus elleni tiltakozás jegyében. Ezek a normák a »woke« kategóriájába és a »genderideológiába« is tartozó normák, hogy nőket nem szégyenítünk meg, nem alázunk meg, amikor a súlylökő atléták a dobásra készülnek, nem állunk szúmós ruhában melléjük, a testüket gúnyolva.

Ez egészen elképesztő sértés, testszégyenítés és megalázás, amit egy civilizált demokratikus országban nem tehetnek meg, de Orbán fasiszta állama a macsó, nőellenes, a férfi felsőbbrendűséget hirdető, a nőket a férfi tárgyának tekintő szemléletével támad, gúnyol és üldöz. Még szerencse, hogy a fekete sportolók kezébe nem nyomtak banánt, mint ahogy Orbán kedvenc futballszurkolói megtették volna. A Youhuu nevű kabalafigura nemcsak egyszerűen bunkó volt, hanem egy kultúrharcos fasiszta, aki a nyugati civilizációs normákkal, a liberálisok által védett értékekkel szemben vette fel a harcot.

E tekintetben a magatartása példaértékű és sikeres volt, hűen tükrözte Orbán Viktor és illiberális fasiszta rendszerének bunkóságát, civilizálatlan, barbár ás primitív értékrendjét, kultúraromboló szándékát, tendenciáját és céljait. Most már értjük, hogy Orbán-rendszerének népszerűsítésén túl mi a célja és a küldetése a kilátásba helyezett budapesti olimpiának. Ideológiai harc az emberi jogok, az emberi méltóság, a politikai korrektség, a női egyenjogúság, a woke, a transzgenderek jogainak tiszteletben tartása és méltóságuk védelme ellen.”

Nyitókép: Twitter

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kilincs
2023. augusztus 31. 21:06
Bartus te perverz allat! Megdugtad volna a kis kabalaembert, mi? Folyt a nyalad ahogy az ott ossze viszza futkosott!! Ti kis pajzan buzi:)
belabarva
2023. augusztus 31. 12:42
Teljessen becsavarodott ez az orbitális pénisz.
Publius Decius Mus
2023. augusztus 31. 10:16
Ne nézz TV-t Bartus, úgy sem érted.
Palakon
2023. augusztus 31. 08:55
Az ilyen emberek mint ez a Bartus, egyszercsak a torkukhoz kapnak es osszeesnek. Ezt is a gyulolet viszi majd a sirba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!