Átverte a nézőket az atlétikai vb-n a kivetítő

2023. augusztus 20. 21:29

Krizsán Xénia neve mellett először a harmadik helyezés jelent meg.

2023. augusztus 20. 21:29

Szombaton kezdődött és vasárnap ért véget a női hétpróbázók versenye a budapesti atlétikai vb-n. Krizsán Xénia eredményes második napot teljesített, mindhárom számot a harmadik helyen zárta, és az óriáskivetítő rövid ideig azt jelezte, hogy összetettben is ezt a pozíciót szerezte meg. A közönség ünnepelte is az érmet, amikor kiderült: Anouk Vetter huszonkét ponttal mégis megelőzte a magyar lányt – ismertette a Magyar Nemzet.

A lap felidézte összefoglalójában, hogy „szenzációs versenyre” volt kilátás a hétpróba zárószámában. A 2019-es világbajnok, a brit Katarina Johnson-Thompson vezetett hat próba után, ám a mezőny legjobb 800 méteres futója, az amerikai Anna Hall lőtávolból várta a kétkörös futást. A magyarok közül a szintén jó 800-as Krizsán Xénia hetedik, Nemes Rita tizenegyedik helyről várta a befejezést.

Először a mezőny hátsó fele futott, és ebben a futamban a közönség

 magyar győzelmet ünnepelhetett Nemes révén, 

aki ezzel végül a tizedik helyen zárta a világbajnokságot – sorolták. Krizsán a harmadik helyért hajrázta le Vidtset, miközben a közönség várta a pontszámokat. Az óriáskivetítőn pedig Krizsán Xénia neve mellett a harmadik hely jelent meg az összpontszámával.

A 800 métert második helyrőt várt holland Anouk Vetter valóban alaposan lemaradt, de végül, amikor az ő pontszáma is megjelent, kiderült, hogy huszonkét pontot megőrzött előnyéből a fantasztikusan hajrázó Krizsánnal szemben. De a magyar versenyző így is élete legjobb eredményét érte el szabadtéri világversenyen: negyedikként zárta a vb-t – írta a Magyar Nemzet.

Ezt is ajánljuk a témában

A Krizsán Xénia hajrájáról készült videót alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harmony-ca
2023. augusztus 21. 12:44
Miért nem lehet csak a végeredményt kiírni ha az már stabilan megvan? Így sokan azt gondolják,hogy a részeredmény a végeredmény..
Pandaka pygmaea
2023. augusztus 21. 06:23
Ilyen hülyeséget leírní...
Búvár Kund
2023. augusztus 20. 22:34
Nem átverte, hanem ahogy érkeztek be a versenyzők, úgy számolta át pontokra....
Player1
2023. augusztus 20. 22:03
Csak számolt... Azért mert nem értitek, még nem a rendszer hibája..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!