Abd el Rahim Aliék kitűzték a lyukas zászlót a budai várra!

2023. augusztus 31. 10:27

Mielőtt töris cikkre gyanakodna, a DK ifjúsági szervezetének tagjairól van szó.

2023. augusztus 31. 10:27
A Demokratikus Koalíció (DK) ifjúsági szervezetének tagjai a Karmelita kolostor előtt tiltakoztak az ellen, hogy Oroszország fasisztának minősítette az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc hőseit - olvasható a párt lapunkhoz is eljuttatott közleményében.

A Demokratikus Koalíció (DK) ifjúsági szervezetének tagjai a Karmelita kolostor előtt tiltakoztak az ellen, hogy Oroszország fasisztának minősítette az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc hőseit – írta a párt a Népszavához eljuttatott közleményében.

„Ha ér bármennyit hősi halottaink, forradalmáraink emléke, úgy nem tűrheti tétlenül a magyar kormány, hogy Oroszország bemocskolja azt.

Az európai szövetségeseinket mindig éles hangon bíráló kormány csendben marad,

amikor Oroszország lefasisztázza nemzeti hőseinket és hibának tartja az orosz csapatok kivonását Magyarországról?” – jelentette ki a Demokratikus Lendület elnökségi tagja Abd el Rahim Ali azt kérdezte, hol van a miniszterelnök, hol van most Szijjártó Péter? Csendben fényesítgeti a Szergej Lavrovtól kapott barátságért érdemrendjét?

Ennek okán felszólították a magyar kormányt,

hogy ne tűrje „Putyin szótlan alattvalójaként” magyarságunk, függetlenségünk és nemzeti önállóságunk meggyalázását, s álljon ki határozottan a történelemhamisító tankönyv ellen.

Éppen ezért a szervezet az 56'-os szabadságharc jelképét, a lyukas zászlót tűzte ki a Karmelita kolostor elé, hogy a miniszterelnök abba csomagolhassa az oroszoknak küldött felszólító levelét.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gonella
2023. augusztus 31. 21:35
havas szófiával kellene a dk-nak megbeszélni a részleteket, meg klárával, hogy nagyapu mit is csinált anno. behívta, nem hívta a tesókat?
connorj
2023. augusztus 31. 19:16
https://mandiner.hu/belfold/2023/08/e-logika-alapjan-a-dk-nak-ki-kene-zarnia-az-osszes-tagjat
Chardonnay99
2023. augusztus 31. 18:19
Muszlim DK-s kioktatás egy igencsak kamuszagú Medusa cikkre alapozva. Még végén lesz a DK-nak Hazafias Népfrontja.
papalimapapa
2023. augusztus 31. 17:18
A DK és '56 szelleme! Egy vérkomcsi utódpárt merészeli szájára venni '56 hőseinek nevét. Hát van ennek egy kissé diszkrét szájszaga. Diszkrét? Pöcegödör orkán! Van pofájuk, és nem szakad rájuk az ég...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!