A világ idei legjobb eredményét futotta férfi 100-on Noah Lyles

2023. augusztus 20. 21:41

9.83 másodperces eredménnyel állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

2023. augusztus 20. 21:41

Az amerikai Noah Lyles nyerte meg a férfi 100 méteres síkfutást vasárnap este a budapesti atlétikai világbajnokság második versenynapjának zárószámában. A 200-on kétszeres vb-győztes, olimpiai második Lyles korábban is versenyzett a klasszikus sprinttávon, ám igazán idén feküdt rá a 100-ra, ami olyan jól sikerült, hogy előbb megnyerte az amerikai bajnokságot, majd Budapesten egyértelmű fölénnyel diadalmaskodott.

A döntő előtt nem lehetett kimagasló favoritot megnevezni

A szezonban közel voltak egymáshoz a legjobbak és a vb korábbi futásai során többen mutattak nagyszerű formát. Lyles a szezonban mindig nyert, amikor a táv első harmadánál nem volt túl nagy a hátránya, mivel 

az utolsó ötvenen egyértelműen ő a legjobb a mezőnyben. 

A vasárnapi fináléban a 2019-es vb-győztes Christian Coleman kezdett a legjobban, de a jamaicai Oblique Seville, az idei év legjobb idejével érkezett brit Zharnel Hughes és a botsvanai Letsile Tebogo is ott volt mellette, közben Lyles sem került nagy hátrányba. Utóbbi 70 méternél már a többiek mellett volt, a végén pedig ő volt a leggyorsabb és 9.83 másodperccel – a világ idei legjobbját beállítva – győzött.

A célba gyakorlatilag egyszerre ért be Tebogo (9.88 mp), Hughes (9.88) és Seville (9.88). A célfotó szerint a botsvanai egy ezreddel volt gyorsabb Hughesnál és néggyel a jamaicai sprinternél.

Az emberfeletti sprintről készült felvételt alább tekinthetik meg:

(MTI)

Nyitókép: MTI/Derencsényi István



 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. augusztus 21. 11:11
Szuper ez a srác!
need-info
2023. augusztus 20. 23:01
Az amcsi zászlót inkább lángba kellett volna borítani...
Player1
2023. augusztus 20. 21:55
Ha ma a világ második legjobb idejét futotta volna, akkor biztosan 2. lett volna, KIVÉVE, HA EGY MÁSIK VERSENYEN INDULT VOLNA A MAI NAPON, mert akkor ott nyerhetett volna akár..... fantasztikus egyébként a cikk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!