A tegnapi pofon még ég az arcunkon

2023. augusztus 17. 17:12

Szerintem nincs rendben, hogy megígérik sokszor, hozzájárulnak a híd felújításához 6 milliárd forinttal, de végül egy vasat nem adnak hozzá.

2023. augusztus 17. 17:12
Tüttő Kata
Tüttő Kata
Facebook

„A Lánchíd szívügyem. Hétfőn jön a telefon, hogy gyalogosok vannak az útpályán, és balesetveszélyes a helyzet, mert valakik lezárták a Lánchíd gyalogosjárdáit.
Ugye az van, hogy a kormány hozott egy olyan döntést, hogy az Állam díjmentesen használhatja, többek között, a Lánchidat is állami ünnepek alkalmával. Ezért jöttek, és úgy gondolták, hogy jó ötlet a nemrég a gyalogosoknak megnyitott járdákat egész hétre lezárni mindössze egy egyórás fényfestős programért. Mi meg jeleztük, hogy szerintünk egyáltalán nem jó ötlet, viszont rendkívül aránytalan, és azonnal nyissák meg a járdát, és ne okozzanak balesetveszélyes helyzetet néhány dekorlámpa elhelyezése miatt. Megnyitották.
Szerintem  nincs rendben, hogy megígérik sokszor, hozzájárulnak a híd felújításához 6 milliárd forinttal, de végül egy vasat nem adnak hozzá. 
Továbbá az sincs rendben, hogy az állami főépítész körbekiabálja a sajtót, hogy a főváros bazári díszkivilágítással csúfítja el a hidat, miközben csak az új világítási rendszer próbája zajlott.
Azt mondta a Fidesz kormány államtitkára, aki egyben az országos főépítész is az üzempróbáról, hogy: »egy padot lehet össze-vissza festegetni, de a Lánchidat nem!«, majd másnap jönnek, hogy akkor ők össze-vissza festegetnék a hidat. Basszus nem! Ha szerintük a Lánchidat nem szabad össze-vissza festegetni, akkor ne tegyék!
És olyan nincs, hogy valaki tegnap lekever egy hatalmas pofont (nem nekem személyesen, hanem a budapestieknek), majd másnap azt mondja, hogy ja ugyanmár nem kell ezt a szívünkre venni. Emberek vagyunk, mi budapestiek is, a tegnapi pofon még ég az arcunkon.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. augusztus 25. 08:48
Karácsonyék egyértelműen szerződést szegtek, smég ők rinyálnak... A pofátlanság csúcsa.
jan36
2023. augusztus 18. 15:32
A '80-as években még az USÁ-ban szocializálódott. 17- évesen már belépett az MSZP-be. Mi a fenét várhatunk a nyüves, ostoba vizilovagló bolsevik nyavalyástól? A kérdésnek (szerződésnek) az a feltétlét, hogy az autósforgalomnak is vissza kell adni a hidat, kerüli, mint macska a forró kását. De rugózik a 6 milliárdon. Meg, aztán röhögni tudok a hasonlatán: híd=pad. Bár, az ott is sántít, mert a buzipadot nem fénnyel festegették. Az iskolái ellenére, is nagyon szánalmasan ostoba ez a nő. Vagy mi?
Gusztiapu
2023. augusztus 18. 15:24
Volt egyszer egy vadnyugat... meg egy szerződés. Az a szerződés úgy szólt, hogy 18 hónap alatt elkészül a híd és átadják a TELJES forgalomnak. (Az alagútról stb. már ne is essék szó.) Csak annyi hibádzik, hogy eleve másfél év késéssel kezdtek hozzá és most lezárták a gépkocsi forgalom elől a hidat. Tüttő ismeri azt a fogalmat, hogy "szerződésszegés" (ptk szabályozza...) ?! (A kreatív fővárosi vezetés meg jelöljön ki két vízibicikli-sávot a két part mellett - apropó, miért nem jár a vízibusz?! - középen meg Tüttő lóúsztasson - csak lehetőleg ne szegény paripa veséjén tanyázzon... Ötletelni és is tudok - legalább olyan hülyéket, mint a Karácsonyék.)
jobtvojumaty
2023. augusztus 18. 14:17
Kati neked mindegy, te lovon jársz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!