A Momentum nem adja fel

2023. augusztus 22. 10:50

Mindjárt kezdődik a tanév, az oktatás pedig a korábbiaknál is mélyebb válságba süllyed.

2023. augusztus 22. 10:50
Résztvevők az új pedagóguséletpálya-törvény elleni tüntetésen a Kossuth téren, a Parlament előtt 2023. június 16-án.
Donáth Anna
Donáth Anna
Facebook

„Nem fáradtunk el az oktatási válság megoldásáért folytatott küzdelemben. Mindjárt kezdődik a tanév, és most jövünk csak bele igazán.

Amikor a kormány által a pedagóguszakszervezetek "ellensúlyozására" létrehozott Nemzeti Pedagógus Kar elnöke is komoly kritikával illeti az oktatás helyzetét, akkor tudhatjuk, hogy a baj még annál is sokkal nagyobb, mint gondoltuk.

Az NPK elnöke az oktatási tárcával szembemenve elismeri, hogy a tanárhiány egyre drámaibb, és ezres nagyságrendben várhatók felmondások szeptember végéig a státusztörvény hatására.

Horváth Péter szerint az is problematikus, hogy még mindig nem hirdették ki a státusztörvény végrehajtási rendeletét, melyre a több mint egy hónapja életbe lépett jogszabály számos helyen hivatkozik.

Mindjárt kezdődik a tanév, az oktatás pedig a korábbiaknál is mélyebb válságba süllyed. Mindez a kormány tudatos rombolásának eredménye: minden szakmai szervezet kérését, javaslatát és tiltakozását figyelmen kívül hagyták, és évek óta az ellenkező irányba vezetnek az autópályán.

Ha esetleg azt gondolták volna, hogy elfáradtunk az ellenállásban, ezúton jelezném: a Momentum nem adja fel. Nyár eleje óta több tízezer aláírást gyűjtöttünk az Európai Bizottságnak küldött indítványomhoz, melyben arra kérem a Bizottságot, hogy az EU-s pénzekért cserébe várja el az oktatás alapvető reformját a magyar kormánytól.

Ősszel kezdődik az új ülésszak az Európai Parlamentben, és a Bizottág is visszatér nyári szünetéről. Mi pedig mindent meg fogunk tenni azért, hogy Európával közösen rákényszerítsük a kormányt az oktatás válságának megoldására.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán


 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2023. augusztus 23. 15:42
Nektek nem kell feladni, majd mi leradilozunk benneteket.
flesh ripper
2023. augusztus 23. 07:31
Redveském, ne is adjátok fel: csak így tovább, lelkesen az 5.,6.,7. kétharmadok, négyötödök érdekében. hajrá Fidesz!
zavulon
2023. augusztus 22. 22:25
Csak így tovább Kannácska, meglesz a sokadik kétharmad.
akkor ki
2023. augusztus 22. 21:59
Kurva!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!