Ungár Péter: Aki pénisszel született, arra nem vonatkozik a Nők 40, hiába érzi magát nőnek, kesztyűnek vagy spánielnek

2023. július 13. 20:26

Az ellenzéki kollégáinak azt üzente az LMP-s társelnök: a jóemberkedés helyett arra koncentráljanak inkább arra, hogy szerinte identitástól függetlenül nem lehet megélni a nyugdíjból.

2023. július 13. 20:26

Mindig eljön a Pride hónap, amikor a magyar nyilvánosság két táborra oszlik. Az egyik a luxusértelmiséghez tartozását fejezi ki azzal, hogy elmondja, mennyire szereti a homoszexuálisokat, miközben egyetlen homoszexuális se kérte tőlük ezt. A nyilvánosság kormánypárti része pedig bár nem így él, de fontosnak tartja ilyenkor megvédeni azt a családmodellt, amit senki nem támad. Erről Ungár Péter, az LMP társelnöke beszélt az ATV Start című műsorában. 

A reggeli adásban az LMP-s politikus a Selmeczi Gabriella által előre jelzett lépést, amely szerint a kormánypártok jogszabálymódosítást kezdeményeznek a transznemű férfinak 40 év utáni, korengedményes nyugdíjat megítélő bírósági döntés után – amely ezután meg is történt. 

A kritika mellett azonban hozzátette: a Nők 40 azoknak jár, akik biológiailag nők. 

A Nők 40 arra lett kitalálva, hogy kompenzálja a nőket azért, mert a gyermeknevelésből és az idősek gondozásából több teher hárul rájuk. Aki pénisszel született, arra ez nem igaz. Akkor sem, ha nőnek érzi magát, akkor sem, ha kesztyűnek, és akkor sem, ha spánielnek” – mondta a társelnök.

Az ellenzéki kollégáinak azt üzente a társelnök: a jóemberkedés helyett arra koncentráljanak inkább arra, hogy identitástól függetlenül nem lehet megélni a nyugdíjból.

Nyitókép: MTI, Illyés Tibor

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. július 15. 13:20
"A kritika mellett azonban hozzátette: a Nők 40 azoknak jár, akik biológiailag nők. " S ez mitől nem hátrányos megkülönböztetés a férfiakra nézve? Állítólag tilos az embereket a nemük alapján megkülönböztetni a jogban.
Tisza009
2023. július 15. 11:07
Én meg LMP-nek képzelem magam, és érzem, hogy elsorvadok.
omega
2023. július 15. 09:00
Nekem volt egy macskám, aki embernek képzelte magát. Úgy viselkedett, mintha egyenrangúak lennénk. Nem dörgölőzött hozzám, ha ki akart menni a szobából. Leült az ajtó elé, és várt. Ha 3 másodpercen belül nem reagáltam, akkor nyávogott. Szólt, hogy nyissam ki az ajtót. Ha a kertbe akart kimenni, akkor ugyanezt eljátszotta a kertbe nyíló ajtónál is, de ha éhes volt, leült a tányérja elé, és rám nézett, és ott is vár 3 másodpercet, mielőtt nyávogott. Remélte, hogy felfogom anélkül is, hogy mit akar a tudtomra adni. Nem kunyerált, nem dörgölődzött hozzám, közölte, hogy mit szeretne. Van tehát olyan, hogy valaki másnak képzeli magát. Ez egy macska esetében csodálatos dolog, és én ezért nagyon szerettem őt. De ha egy ember képzeli magát macskának, az már nem olyan szeretetreméltó. És az, aki ezeket a szerencsétleneket a saját politikai érdekei miatt az utcára vezényli, és arra buzdítja, hogy vállalják büszkén, hogy nem normálisak, az egy rohadt aljas féreg!
5m007h 0p3ra70r
2023. július 14. 22:31
Sokkal több Ungár Pétert a parlamentbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!