Ismét Ukrajnába utazik Novák Katalin, már azt is tudni lehet, mikor

2023. július 15. 13:29

Elfogadta Zelenszkij meghívását a köztársasági elnök.

2023. július 15. 13:29
null

Novák Katalin észt vesz a Krími Platform soron következő, augusztus 23-i találkozóján Kijevben – írja a Telex a Sándor-palota kommunikációs igazgatóságára hivatkozva. A Sándor-palota hozzátette, 

Novák Katalin a kijevi út előtt ellátogat Kárpátaljára, hogy az ottani magyarsággal ünnepelje augusztus 20-át, Szent István király ünnepét.

A Krími Platform informális nemzetközi fórum, amelynek célja, hogy Ukrajna konzultációkat folytasson és egyeztessen nemzetközi partnereivel a Krím Oroszország által annektálásának következményeiről, hatékony eszközöket dolgozzon ki az ebből adódó fenyegetésekkel szemben, és végső soron a félszigeten visszaállítsa az ukrán fennhatóságot. A koncepciót 2020-ban dolgozta ki Volodimir Zelenszkij kérésére az ukrán külügyminisztérium. 

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád és ukrán elnöki sajtóhivatal / Anadolu Agency via AFP

 

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. augusztus 03. 02:43
Novák Katalin: ez nagyon szép lépés....mondjuk,Moskva lett volna jobb ötlet.... Ez undorító.....
Csigorin
2023. augusztus 02. 21:46
szegyellje magat, ha a nevet adja ennek a mockos bohocnak az uzelmeihez! nem ezert valasztotta elnoknek a magyarok orszaggyulese!
Palatin
2023. július 15. 20:44
Zselenszkij, de egész Ukrajna is addig és annyit ér a Nyugatnak, ameddig és amennyi bajt tudnak ök okozni az oroszoknak. Az ukránok Európa számára a "rosszabbik" oroszok. Erre a tanulságra való rádöbbenés Nyugaton még várat magára. Az USA-val szövetkezve az ukránok alá akarták ásni Oroszország biztonságát. De ök készek nemcsak testvérnépüket az oroszokat elárulni, hanem bárkit, még azokat is akik önzetlenül támogatták öket. A Nyugat tudja, Hogy Ukrajna nem az ö "kutyájuk kölyke", de hasznos idiótaként kihasználják. Európának meg fog gyülni a baja az ukránokkal, akár gyöznek akár veszítenek. Az jó a Nyugatnak, hogy Ukrajna szutyongatja az oroszokat. De ha ennek vége lesz, mit fog kezdeni Európa ezzel a nem éppen kedves országgal, néppel? Nyugaton az ellopott fegyverekkel ukrán maffiák fognak garázdálkodni, az Unióban, örökös baj lesz velük a követelödzéseik miatt, és kérik a fizetséget azért, mert "megmentették" Európát. Ha veszítenek, akkor meg állandóan koldulni fognak.
cinkegolyó
2023. július 15. 17:54
Tovább csicskulunk. Még ez is: Sürgős kérést kaptak Viktor Mikitától, Kárpátalja kormányzójától, "aki egy korrekt ember és jól tudunk vele együtt dolgozni". A kormányzó arról számolt be, hogy a belső menekültek ellátása számukra nagy kihívást jelent, ezért Magyarország segítségét kérte legalább 50, de akár 400 ukrán gyermek sürgős kéthetes táboroztatásában. Ők nem kárpátaljai magyarok, hanem valamennyien olyan ukrán gyerekek, akiknek a lakóhelye, illetve a szülei érintettek a harcokban. Az első csoport - 63 gyermek és 36 édesanya - hétfőn érkezik. Ha anyucik is jönnek, akkor majdnem a duplája. Jut eszembe, mi van a Turul szobor szétvágásával Mikita Úr? A kérdés az lenne a kormányhoz, hogy rászoruló magyarországi magyar családok gyermekeit mikor fogják ingyen üdültetni és mennyit? Sok magyar családnak csak álom a nyaralás. Drága az utazás, az élelmezés és a szállás is, a szülőknek mélyen a zsebbe kell nyúlni ha a gyerek üdülni vagy táborozni szeretne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!