Olasz-magyar történész: Orbán egy nagyon erős és szuggesztív mágus

2023. július 03. 11:07

Stefano Bottoni szerint a magyar miniszterelnök nem tud lemondani a hatalom birtoklásáról.

2023. július 03. 11:07
null

Stefano Bottoni könyvet írt Orbán Viktorról, ezzel kapcsolatban kérdezte meg a történészt a Denník N. A hatalom megszállottja című könyv az elmúlt négy évtizedet mutatja be Magyarországon Orbán Viktor pályafutásának különböző mérföldkövein keresztül. Az olasz-magyar származású Bottoni szerint

az ideológiai változás mellett a másik érdekesség, hogy Orbán nem tud lemondani a hatalom birtoklásáról.

Ezt azzal indokolta, hogy 2002-ben, amikor Orbán először volt hatalmon, és elvesztette a választásokat, „nagyon-nagyon nehezen tudott megbékélni ezzel”.

Bottoni úgy véli, ezután a jelenlegi kormányfő megígérte, megteremtik a feltételeket, hogy a Fidesz már ne legyen legyőzhető, és ne lehessen a hatalom átadására kényszeríteni.

„2010 után valóban tudatosan építette fel ezt az állapotot, és teremtette meg a feltételeket, hogy ezt a rendszert nem lehet megváltoztatni normális választásokon keresztül.

– mondta az olasz-magyar történész.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2023. július 03. 14:39
"2010 után valóban tudatosan építette fel ezt az állapotot, és teremtette meg a feltételeket, hogy ezt a rendszert nem lehet megváltoztatni" 2010 után? Addig mit csinált, ült és malmozott?
Türelem
2023. július 03. 14:22
Hogy belendült a DK-s pártcsoport........Sztálin, Kádár egykori, a nyugati balliberális elit mai seggnyalói.......a gyökértelenek.
makám
2023. július 03. 13:36
"Ezt azzal indokolta, hogy 2002-ben, amikor Orbán először volt hatalmon, és elvesztette a választásokat, „nagyon-nagyon nehezen tudott megbékélni ezzel”." mivel válsztási csalás miatt veszített.
fatman
2023. július 03. 13:26
mágus? kevesebbet kellene warcraftozni, köcsög!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!