Szupercella csapott le Nógrádban

2023. július 17. 19:27

A viharok kelet-délkelet felé haladnak tovább.

2023. július 17. 19:27

Több mint 70 riasztás érkezett a katasztrófavédelemhez Nógrád vármegyében, azt követően, hogy hétfő délután lecsapott a vihar a régióra – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-t

A tűzoltók többségében kidőlt fákat, leszakadt faágakat távolítanak el a közutakról, épületekről és járművekről

 – áll a közleményben.

Mint írták: az intenzív csapadék és az erős szél fákat döntött ki, ágakat szakított le. Több helyen a közúti közlekedést akadályozzák a félbetört fák, de akadnak olyan helyek, ahol a villanyvezetéken fennakadt ágak eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét

Szécsényben, az Ifjúság úton lehasadt egy fa ága, amely megrongált egy kerítést és egy gázcsövet. A 22-es főúton, Salgótarján és Etes között több helyen kidőlt fák, letört ágak akadályozzák a közlekedést. Dorogházán, a Dózsa György úton lakóházra dőlt egy fa – sorolták.

További riasztások érkeztek Salgótarján, Mátraterenye, Nemti, Kazár, Etes és Bátonyterenye településekről is – olvasható a közleményben.

Délen is egyre több a zivatar

Az Időkép eközben arról írt, hogy a Mátrába brutális peremfelhővel érkezett meg a szupercella. A lap hozzátette, a rendszer déli ága mentén is egyre több a zivatar, a viharok kelet-délkelet felé haladnak tovább. Nagy valószínűséggel Miskolc, Eger, Nyíregyháza és Debrecen környéke is kapni fog a csapadékból.

Nyitókép: Képernyőfotó

MTI/Időkép

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ez D-dúr és e-moll
2023. július 17. 20:35
Harminc éves lemaradásban vagyunk az extrém időjárási jelenségekre való fölkészülés terén. A Magyarországi Zöld Párt 1994-es programjában már betűre benne voltak azok a szélsőséges időjárási jelenségek és azok következményei, amikkel mára nap mint nap szembe kell néznünk. A legrosszabb, amit tehetünk, hogy tovább odázzuk a szembenézést, mert az egyre jelentősebb mezőgazdasági és infrastrukturális károk bennünket, választókat terhelnek, mi fogjuk megfizetni a politika mismásolásának árát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!