Schiffer a tusványosi beszédről: Botrányos volt a demars gúnyolódó ismertetése

2023. július 25. 13:13

„Megtudtuk, hogy mi lesz 2030-ban és 2040-ben, de hogy holnap és a jövő évben mi lesz, az nem derült ki” – fogalmazott Mesterházy Attila az Egyenes beszédben.

2023. július 25. 13:13

Schiffer András és Mesterházy Attila Orbán Viktor tusványosi beszédét elemezték az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Rónai Egon vendégei a műsor elején a miniszerelnök felvezetését eltérően közelítették meg. Mesterházy szerint Orbán a hozzá intézett demarsot „ügyesen” használta fel.

Schiffer András viszont botrányosnak tartja a demars „gúnyolódó ismertetését”. „Egy kocsmai beszélgetésnél kellemes röhögést váltanak ki” – jegyezte meg a kormányfő mondataival kapcsolatban.

Az ügyvéd Románia félprezidenciális berendezkedése miatt nem tartja kizártnak, hogy a demars „jelzés volt a román fél részéről: ez nem a kormány álláspontja, hanem az elnöké”. A volt országgyűlési képviselő szerint Orbán „ezzel a kiszólásával paradox módon pont a PSD mögötti tábort háborította fel még jobban”

„Megtudtuk, hogy mi lesz 2030-ban és 2040-ben, de hogy holnap és a jövő évben mi lesz, az még nem derült ki.”

– fogalmazott Mesterházy Attila.

„Szerényebben közlekednék a náci múlt és a holokauszt tekintetében”

– hangsúlyozta Schiffer András az osztrák sajtó és közszereplők megnyilvánulásaival kapcsolatban, amelyben Orbán Viktor beszédét kritizálták.

A beszélgetés végén az ügyvéd megjegyezte, hogy „ha a magyar gazdaság ilyen szinten monokultúrális, akkor egy újabb szankciós hullám meg fogja fektetni a gazdaságot”.

A teljes beszélgetést itt nézheti vissza:

Nyitókép: Youtube

 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. július 31. 08:36
Trianont nem lehet elengedni. Trianon velünk él, meg kell tanulnunk kezelni. Miféle tiszteletlenség megszabni a vendégnek, hogy miről beszéljen és miről ne????! A bocskoros köpönyegforgatóval valóban óvatosnak kell lenni. Minden esetre a tiszteletlenség tőlük érkezett és Orbán van olyan dörzsölt, hogy kiokítsa a huszadik bocskorost protokollból. Szerintem a csizmát a románok rakták az asztalra, Orbán levette, felhúzta és megtörölte a lábát a lábtörlőben.
SimplyRed
2023. július 30. 14:22
SA remek gondolatokat szokott megfogalmazni itt - ott vitaműsorokban. Érdemes lenne néha meghallgatni és megérteni amit mond. Mondom ezt fidesz szavazóként. OV kb. úgy viselkedett, mint az a paraszt, aki vendégségben a kezét az abroszba törli. Vendég vagy egy szomszédos országban és kigúnyold azok vezetőit. A románok ahogy mi itthon Orbánt ők ezeket az embereket választották. Ezt pedig nekünk tiszteletben kell tartani és azt is amit mint házigazda tőled, mint vendégtől kért. Trianont pedig eresszük el végre, óvoda. OV egyébként kevés minket is érintő dologról beszélt túl azon, hogy a világ amire nincs hatásunk miként változik. Amire pedig hatással vagyunk az szóba sem került.
Ma is bukik a Zorbán...
2023. július 26. 14:04
Orbán egyértelműen a magyargyűlölő Iohannis és a szocdemek közötti ellentétre játszott rá ezzel. Külön kihangsúlyozta, hogy a külügy az elnökhöz, tehát a magyarok ellenségéhez tartozik, Iohannist tette nevetségessé az alávaló diktátum ismertetésével.
B_kanya
2023. július 26. 08:29
"salamonhiihii-2 B_kanya 2023. július 25. 22:01 Látom kétszer is kiverted höhöö." Nos, sejthető volt, hogy a legkreténebb zippelferi miért olyan nagy rajongója greczi zsótinak :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!