Sajtóértesülés: feltartóztattak egy csapat ukrán néptáncost a határon, csőre töltött fegyvert fogtak rájuk

2023. július 30. 17:00

Az esetről videó is készült.

2023. július 30. 17:00

Az Index egy, az ukrán sajtóban keringő hírre hivatkozva arról ír, hogy magyar határőrök Beregsuránynál „nem a legkedvesebb fogadtatásban részesítettek egy gyermekekből álló néptáncegyüttest”, amely Bosznia-Hercegovinába szeretett volna eljutni egy nemzetközi versenyre.

Oleh Melynik, a Vitamincsiki néptánegyüttes vezetője elmondása szerint a Beregsurány–Asztély határátkelőhelynél szerettek volna átkelni. Míg az ukrán ellenőrzésnél nem történt fennakadás, addig a magyar határőrök Melynik szerint „minden táskát átkutattak, és semmit nem találtak, a segélycsomagban rábukkantak egy orvosi érszorítóra”. Emiatt az összes gyereket arra szólították fel, hogy 

forduljanak vissza Ukrajnába.

Melynik a közösségi oldalán arról is beszámolt, hogy ezután a vele utazó gyerekekkel és a kísérőikkel leszálltak a buszról, kifeszítették az ukrán zászlót, és énekelni kezdték az ukrán himnuszt. A kísérőszöveg szerint a határőrök erre „csőre töltötték a fegyvereiket, és követelték, hogy tegyék le az ukrán zászlót.”

A néptáncegyüttes vezetője tolmácsot is kért, mivel elmondása szerint „senki nem tudott angolul”. Melynik gondolatait azzal zárta, hogy „a gyerekek hősök”

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Oleh Melynik Facebook-oldala

 

 

Összesen 243 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. július 31. 16:42
Csak úgy felhívnám a figyelmét annak az ötvenvalahány kommentelő "barátomnak", akik az előző napi, a témával kapcsolatos kommentemet lefelé mutató nyíllal jutalmazták, hogy a vitéz hatalom a mai napig egyetlen szóval sem reagált az újsághírre. Sem cáfolat, sem megerősítés, sem hisztériás megnyilvánulás, sem ajvékolás, sem ideológiai szakértés nem történt az ügyben. Az ellenzéki sajtó sem feszegeti tovább ezt az ügyet. Szóval elvtársak az Úrban, mi is történt ott a messzi határon? Vagy semmi vagy valami hatalmas disznóság, ugye?
MyOp
2023. július 31. 13:26
Pedig ezek a gyerekek tudhatnak néhány csasztuskát.
papalimapapa
2023. július 31. 12:56
Mocskos provokáció és megint gyerekeket tolnak maguk előtt. Hoholok...
iimre
2023. július 31. 12:18
"Sajtóértesülés: feltartóztattak egy csapat ukrán néptáncost a határon, csőre töltött fegyvert fogtak rájuk" ••• 1. Mindenkit feltartóztatnak az EU–határon egy útiokmány– és csomag-vizsgálat erejéig. 2. Mit tehet egy fegyveres határőr, ha nem engedelmeskednek a felszólításának?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!