Rossz hírt közölt Ukrajnával a magyar miniszter

2023. július 19. 19:27

„Magyarország minden eszközével megvédi a magyar gazdákat” – jelentette ki Nagy István.

2023. július 19. 19:27

Elfogadhatatlan az Ukrajnával szomszédos uniós országok számára az ukrán gabonafélék uniós behozatali tilalmára vonatkozóan szeptember 15-ig tartó határidő – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter szerdán Varsóban. Az öt ország agrárminiszterének tárgyalását követő sajtóértekezleten Nagy István közölte: megállapodást írtak alá, amely jelzi, hogy Magyarország, Lengyelország, Bulgária, Románia és Szlovákia továbbra is együttműködik az ukrán gabonaügyben.

Elfogadhatatlan számunkra a szeptember 15-i határidő”

– jelentette ki a miniszter. Hangsúlyozta: ha az Európai Unió nem hosszabbítja meg legalább december 21-ig ezt a határidőt, Magyarország „minden eszközével megvédi a magyar gazdákat”.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök, aki részt vett a találkozón, szintén nyomatékosította: Lengyelország szeptember 15-én nem nyitja meg határait az ukrán gabonafélék számára, továbbra is csak ezek tranzitját teszi majd lehetővé.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
salmonella
2023. július 20. 08:54
Mi lesz most a sok éhező magyarral?
Zsolakomarom
2023. július 20. 07:55
Most biztos biztonsagban erzik magukat a magyargazdak...
zsiráf
2023. július 20. 06:43
Huxit from EUSSR.
zsiráf
2023. július 20. 06:41
Ezt nagyon jól teszik. A módszerváltaskor már tönkre tették egyszer őket. Nagy szégyen lenne...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!