Rendkívüli ülést tart hétfőn az Országgyűlés

2023. július 31. 06:33

Az ellenzék többek között a svéd NATO-csatlakozásról szeretne sürgősen tárgyalni.

2023. július 31. 06:33

Bár szeptemberig szünetel a parlament működése, Kövér László hétfőn 13 órára rendkívüli országgyűlési ülést hívott össze az ellenzék nyomására.

 

Az ülést 49 ellenzéki politikus szorgalmazta, akik hat napirendi pontot fogalmaztak meg, amelyet szerintük a parlamentnek sürgősen meg kéne tárgyalnia.

 

Ezek között található többek között Svédország NATO-csatlakozásának jóváhagyása, az Erasmus- és a Horizont-programok finanszírozásának biztosításának kérdése, illetve a magyarországi klímavédelmi vállalások erősítése.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón közölte, a Fidesz-frakció nem fog részt venni, mivel lesz majd az Országgyűlésnek rendes ülése, és nincs ok rendkívülire. Ez azt jelenti, hogy a hétfői ülés várhatóan a napirend előtti felszólalások után véget is fog érni, mivel a napirendi pontok elfogadásához a kormánypárti politikusok szavazataira is szükség lenne.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán


 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
julius68-2
2023. július 31. 13:07
Anders Thornberg svéd rendőrkapitány, korábban úgy fogalmazott a fékevesztett bandabűnözés kapcsán, hogy Svédország a háború és béke közötti szürke területre került. Évről évre újabb és újabb rekordok dőlnek meg Svédországban az erőszakos bűnözés területén. Idén a lövöldözések mellett a robbantások váltak uralkodóvá, átlagban minden másnap történik egy. a bandabűnözők gátlástalanul lövöldöznek bevásárlóközpontban, étteremben, vagy robbantanak Stockholm és Göteborg belvárosában. Először talán tegyenek rendet otthon, még mielőtt kalifátus lesz, addig pedig a NATO-ban, semmi szükség egy ilyen országra.
DorsetNaga
2023. július 31. 12:05
Nem sürgős egyik sem.
Ehetős Odó
2023. július 31. 11:47
Ha szabad egy képzavarral élnem: a moslék ad egy pofont a szarnak...
Player1
2023. július 31. 11:28
Magyarországon demokrácia van. MÉG ÉRTELMETLENÜL is össze lehet hívni az ORSZÁGGYŰLÉST. HALKAN KÉRDEZEM: ha a SVÉDEKET MI ELFOGADJUK a NATO-ba, akkor az automatikus TÖRÖK ELFOGADÁS IS? NEM! Akkor NE BOHÓCKODJANAK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!