Kiderült: ekkor dönthet majd a magyar parlament Svédország NATO-csatlakozásáról

2023. július 13. 21:49

Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke nyilatkozott.

2023. július 13. 21:49
null

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke volt az Inforádió Aréna című műsorának vendége. A politikust többek között arról kérdezték, hogy mikor dönt a magyar parlament Svédország NATO-ratifikációjáról.

Erre Németh azt válaszolta, 

nem látja annak szükségességét, hogy rendkívüli ülést hívjanak most össze az ügyben. 

„A megfelelő tárgyalások most fognak elkezdődni.” Majd felívta arra a figyelmet, hogy október 1-jén fog összeülni a nagy török nemzetgyűlés. Ezután idézte a török elnököt, Recep Tayyip Erdogant, aki a szerdai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy az október elsejét követő ülésszaknak a napirendjére „kiemelt prioritásként” kívánja szerepeltetni a svéd NATO-csatlakozás kérdését. 

„Nálunk akkor már egy őszi ülésszak van” – vetette közbe a műsorvezető.

Erre a külügyi bizottság elnöke úgy regált, hogy  „szeptember közepén megkezdjük a munkát.”

A teljes beszélgetés ITT hallgatható meg.

***

Kapcsolódó vélemény

Nyitókép: MTI/EPA/Anders Wiklund

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2023. július 14. 08:51
Ki az a fasz, aki ezen rugózik? Kit érdekel a svédek NATO tagsága?
B_kanya
2023. július 14. 08:40
"Reszelő Aladár 2023. július 14. 06:55 És ha a török frakció sem lesz lelkes?" Márpedig lesz svéd hazafi, gyufa és Korán, amit megértek, de nem helyeslek.
B_kanya
2023. július 14. 08:39
"Genusnextgen 2023. július 13. 22:50 Szórakoztató látni, ahogy viktort újra becsicskítják." Örömmel tölt el, hogy a moSSlékos vazelingenyus valóságérzékelése ugyanaz, ami a 4 kétharmadot eddig összehozta. Mert hülyék vagytok és nem tanultok.
Medici
2023. július 14. 07:59
Dehogy dönt! Behódol!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!