Ókovács Szilveszter, élet az árstopok után, európai miniolimpia és Dagadu Sena – megjelent az új Mandiner!

2023. július 06. 09:29

Gratulált-e már az Opera régi-új vezetőjének Orbán Viktor? Milyen válságjelenségek sújtják az amerikai társadalmat? Gyarmatosítás a tudományban, interjú Thomas Lorman brit történésszel és ukrán termőföldfelvásárlás – megjelent a Mandiner!

2023. július 06. 09:29
null

Meglenne a kultúrája a veszteség tudomásulvételének, ám egyesek nyilvánvalóan szét akarják verni az Operát, ami nem fog sikerülni – mondja a Magyar Állami Operaház főigazgatója. Ókovács Szilveszterrel újraválasztásának körülményeiről, sajtóhadjáratról és a lehallgatókészülékek árnyékáról beszélgettünk.

„Az Európai Unió Tanácsának csúcstalálkozóján mintha tort ült volna a józan ész” – írja az első karakterben Kohán Mátyás.

Közélet

A magyar társadalom- és bölcsészettudomány is próbál idomulni a nemzetközi tudományos mércékhez, ám ezzel kénytelen elfogadni a nyugati progresszív tematikát és ideológiát, feladva saját hagyományait – közélet rovatunkban a tudományban zajló gyarmatosításról írt Szilvay Gergely.

Kötelező akciók, árfigyelés, hidegélelemre is költhető Szép-kártya – a kormány az élelmiszerárstop közelgő megszűnése után is több intézkedéssel igyekszik küzdeni a magas infláció letöréséért. A szakértő az áruházláncok áraiban markáns, a vevők számára kedvező változást prognosztizál – a részletekről összeállításunkban olvashatnak.

A radikális woke mozgalom a családot, a nemi szerepeket és a keresztény egyházakat támadja, de a magyar kormányzat ellenáll, és védi a nemzet örökségét, a helyi közösségek megtartóerejét – mondja Thomas Lorman brit történész interjúnkban.

A rovatban Reynald Secher: A vendée-i mészárlás – Népirtás francia módra című könyvét ajánljuk.

„Csak a Magyar Nemzeti Múzeumban több mint 11 ezer fizető vendég fordult meg a Múzeumok éjszakáján” – írja L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója és Kobza Miklós kreatív vezető közösen jegyzett publicisztikájában arra hívják fel a figyelmet, hogy a Soros-birodalmat öröklő Alex új iránymutatást fogalmazott meg szakértői segítségével az amerikai baloldal megadonorjainak.

Külhon & Külföld

A Velencei Bizottság lesújtó véleményt fogalmazott meg az ukrajnai nemzeti kisebbségek helyzetéről – hogy ez milyen következményekkel bírhat a kárpátaljai magyarok helyzetére, azt külhon rovatunkban jártuk körül.

Külföld rovatunkban Schaller-Baross Ernő fideszes EP-képviselő írt a külügyi vétó felszámolásáról, emellett az amerikai társadalom helyzetéről, valamint a francia társadalmi feszültségekről olvashatnak cikkeket.

Belecsapott a kultúrharcba az alkotmánybíróságként is szolgáló amerikai legfelsőbb bíróság – Szilvay Gergely véleménycikkében járja körül a konzervatív többségű testület friss döntéseit.  

Makronóm & Sport

Makronóm rovatunkban Lóránt Károly közgazdász ír az ukrán gabonaexport következményeiről.

A sport rovatban a III. Európai játékokon elért magyar eredményeket elemezzük.

Meta, Élet és Utolsó figyelmeztetés

Böszörményi Nagy Gergely ezen a héten Gelencsér András: Ábrándok bűvöletében – A fenntartható fejlődés korlátai című könyvét ajánlja.

A gasztróban Gianni írását olvashatják a magyar gasztornómia helyzetéről.

A saját kettősségem által képes vagyok kapcsolatot teremteni a két ország vagy akár a két kontinens között is – mondja mosolyogva Dagadu Sena. Az extravagáns énekesnővel ghánai és magyar élményekről, kettős identitásról, vegyes házasságról, kereszténységről és animizmusról, zenéről és anyaságról beszélgettünk élet rovatunkban.

A rovatban Szálinger Balázs: És most kelletlen elrugaszkodom című verseskötetét ajánljuk, és Hegyi Zoltán tárcáját olvashatják.

„Nemhogy börtönben, hanem az ellenzéki politizálás kellős közepén ül” – írja a lapot záró utolsó figyelmeztetés rovatban Skrabski Fruzsina.

 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. július 06. 10:07
Ezek után fizessen rá elő, akinek hét anyja van egy faluban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!