Népszava: Budaházy Györgyék szerepeltek az FBI repülőtilalmi listáján

2023. július 27. 11:02

Azt nem tudni, hogy az érintettek továbbra is szerepelnek-e a nyilvántartásban.

2023. július 27. 11:02
null

Budaházy György és a Hunnia-perben elítéltek közül többen is is rákerültek az amerikai repüléstilalmi listára (no-fly list) – állítja a Népszava. Ez az FBI Terrorista Átvilágító Központja (Terrorist Screening Center – TSC) által vezetett nyilvántartás egy korábbi változatából derült ki, amely egy nemzetközi oknyomozó újságíró szervezet révén került a laphoz. Az nem ismert, hogy az érintettek továbbra is szerepelnek-e az adatbázisban.

Budaházy György a több mint egymillió nevet tartalmazó lista 439510. rovatában szerepel. Egy kivétellel a 2016-os Hunnia-per mind a 17 vádlottjának és a per egyik tanújának neve is szerepel a listán, ami azt jelenti, hogy az FBI úgy ítélte meg, hogy a Hunnia Mozgalom tagjai a polgári légi közlekedés, illetve az Egyesült Államok biztonságára is veszélyt jelentenek.

A lap kíváncsi volt arra, hogy az érintettek lekerültek-e a repülési tilalmi listáról, ám az amerikai kormányzat illetékes szóvivője nem tudta sem megerősíteni, sem cáfolni, hogy konkrét személyek rajta vannak vagy sem az aktuális névjegyzéken. Az amerikai illetékes elmondta: az Egyesült Államokba való beutazás előtt mindenkit biztonsági ellenőrzésnek vetnek alá.

Kegyelem

Novák Katalin köztársasági elnök áprilisban Ferenc pápa látogatása előtt adott kegyelmet Budaházy Györgynek és a per vádlottjainak. Mint a Sándor-palota közleménye tudatta: a pápalátogatás hete különleges alkalom arra, hogy az államfő kegyelmezési jogkörével éljen, ezért a köztársasági elnök arról döntött, hogy ebből az alkalomból széles körben ad kegyelmet. A Hunnia-per elítéltjeinek esetében Novák Ktalin így a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stormy
2023. július 27. 14:12
mindeki aki büntetett előéletű szerepel.
Szürke Testvérek
2023. július 27. 13:48
Azt írja ez a szerencsétlen "Népszava", hogy "Azt nem tudni, hogy az érintettek továbbra is szerepelnek-e a nyilvántartásban." Majd akkor írjanak erröl, ha tudnak is valamit. Ostobaságukat nem kell reklámozni, azt tudjuk.
Player1
2023. július 27. 12:36
Ez a NÉPSZAVA mennyire ráér, és mennyire fontos ügyekkel foglalkozik.. Én dolgoznék így, már RÉGEN KIRÚGTAK VOLNA! Következtetés: BUDAHÁZYÉK miután nem tudták felszabadítani MAGYARORSZÁGOT, arra gondoltak, hogy FELSZABADÍTJÁK A VILÁGOT, és ezt Amerikában kezdik.... SZÉDÜLETES...
altercat1
2023. július 27. 11:32
Na és?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!