Mutatjuk, a tűzijáték mellett milyen izgalmas programok várják a látogatókat augusztus 20-án!

2023. július 04. 18:40

Európa legnagyobb tűzijátéka, a nyár végi nemzeti ünnepi programok lezárásaként várja az érdeklődőket Budapest rakpartjain.

2023. július 04. 18:40
null

Augusztus 20-án azon túl, hogy az államalapítást ünnepeljük, magyarok milliói követik azt a fergeteges tűzijátékot, amely a Szent István Napi programsorozat egyik fő attrakciójaként, évről-évre a nyár talán egyik legjobban várt eseménye.

A tűzijáték mellett látványos drón show, az Országház, a Nemzeti Galéria és a Gellért-hegy ünnepi fényfestése, illetve egyéb vizuális és hangeffektek várják a látogatókat idén.

A tűzijátékot a Duna felett kezdik el fellőni 21:00 órakor, amelyet további vizuális és hangeffektekkel egészítenek ki. A görögtűz az Erzsébet híd, illetve a Szabadság híd látványos díszítése lesz az este folyamán.

2023. augusztus 20. hivatalos programok:

08.00 Szent István Napi Díszünnepség a Kossuth téren, Zászlófelvonás és Tisztavatás
09.00 - 09.40 Légiparádé a Duna felett
10.00 - 18.00 Ingyenes Szent Korona-látogatás az Országházban
14.00 A Magyar Szent István-rend kitüntetés-átadása
17.00 Ünnepi Szentmise és Szent Jobb-körmenet a Szent István Bazilikában
21:00 Tűzijáték

Szent István Napi programsorozat

A szervezők idén is tettek róla, hogy érdemes legyen személyesen is ellátogatni a fővárosba, ezért háromnapos, ingyenes programsorozat várja a kikapcsolódni, szórakozni vágyókat, legyenek a legkülönbözőbb korúak vagy érdeklődési körűek.

A gotravel portál összeszedte a legizgalmasabb programokat, melyek között olyan rendezvényekkel találkozhatunk, mint például a Sporthősök, ahol egyedülálló sporttörténeti kiállítással, interaktív sportjátékokkal, és a nemzet sporthőseivel is találkozhatnak a látogatók. 

Az Aranyvonat kiállítás során megcsodálhatjuk azt az impozáns kocsiszerelvényt, 

amely 1938-ban Szent István király 900. évfordulójára készült nemzeti kincsünk. 

A Csárdafesztiválon különleges gasztronómiai élményekben lehet részünk, amelyet a színes zenei kínálat egészít ki. 

A Vajdahunyad várának közelében Varázsliget lesz, ahol gyerekprogramok, mesekiállítás, herceg- és hercegnőképző programok, óriás cirkusz és még sok meglepetés várja a kicsiket.

A piknik hangulatú Szabadrét Fesztivál elsősorban a fiatalok közkedvelt programja, ahol elektronikus zenével és nagyszerű hangulattal várják az érdeklődőket! 

Az ország egyik legnagyobb ingyenesen látogatható zenei rendezvénye a népszerű Utcazene Fesztivál, ahol a széleskörű zenei kínálat mellett Food Truck Show is várja az érdeklődőket, amelynek köszönhetően a gasztronómiai élvezetekből sem lesz hiány. Az év egyik leglátogatottabb gasztronómiai rendezvénye a Magyar Ízek Utcája

ahol a Magyarország Tortája mellett a Szent István-napi kenyér is bemutatásra kerül. 

A Szent István-napi Retro Tabán és a Műegyetem Rakparton megrendezésre kerülő Road Movie Live zenei rendezvényeken ismert hazai rock és pop zenekarok gondoskodnak a nagyszerű hangulatról! Az augusztus 20. programok között a komolyzene kedvelőit is nagyszerű programok várják a Filozófusok kertjében megrendezésre kerülő Panoráma Classical programsorozaton, amelynek célja Magyarország komolyzenei életének méltó módon történő bemutatása.

Katonai programok és légiparádé

A Kapisztrán téren a különleges erők, katonai rendészek és a tűzszerészek közelharc bemutatóval, katonazenekarral, és egész napos kiállításokkal várják az érdeklődőket az augusztus 20. programok keretében. Augusztus 20-án a Budai Várban található Tóth Árpád sétányon rendezik meg a Hősök útját

ahol a hagyományőrző csoportok és a színészek játékos formában mutatják be a magyar történelem hősies pillanatait. 

A Kossuth téren Szent István Napi Díszünnepség, Zászlófelvonás és Tisztavatás várja a látogatókat. Az Antall József rakparton a különleges 1927-ben épült Pannónia Hajó lesz megtekinthető, amely a dunai hajózás békebeli idejének hangulatát idézi fel a látogatóknak.

A pesti és budai rakpartokon a Magyar Honvédség Légiparádéján a hadászati repülőgépek, a helikopterek és az ejtőernyős válogatott különleges bemutatója lesz megtekinthető a Duna felett. 

A Szent István Bazilikában Ünnepi Szentmise és Szent Jobb körmenettel várják az érdeklődőket.

 

Nyitókép: ARPAD KURUCZ / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. július 05. 11:41
Birkatáp,tengernyi közpénzből..:(
pipa89
2023. július 05. 08:59
Mondjuk, ha egyik oldalon éppen a közpénz-kiadások állnak felülvizsgálat alatt, akkor talán kezdhették volna a tűzijáték szolidabbá szabásával. Miért kell nekünk azt mutatni, hogy az uniós pénzek nélkül is pipecen állunk, amikor ez nem igaz??? Ez egy kritika volt jobbról.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 05. 02:43
Mán allig várom azs idín más hova még nem tutam el meni!
Pandaka pygmaea
2023. július 04. 19:59
Na, majd megint jönnek modoros, mindenszarista, mé'nemmásraköltjük tiltakozók, akik azért csak kiviszik a gyereket a rakpartra vagy az erkélyre. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!