Kétharmados ellenzéki győzelem is születhet az egyik megyeszékhelyen egy kutatás szerint

2023. július 29. 15:21

A város lakói mégis többnyire a Fideszre szavaznának az EP-választáson.

2023. július 29. 15:21

A következő önkormányzati választásokon akár a szavazatok 65 százalékát is megszerezheti Szombathely MSZP-s polgármestere, Nemény András, amennyiben a kormánypártok Hende Csaba honvédelmi minisztert indítják ellene – derül ki a Závecz Research kutatásból. A város lakói ugyanakkor az előrejelzések szerint többségében a Fidesz-KDNP-re szavaznának a közelgő EP-választáson, írja a hvg.hu.

A Závecz közvéleménykutató intézet felmérésében 800 szombathelyi nagykorú személyt keresett fel telefonon az LMP Vas megyei szervezete megbízásából.

A kutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek 63 százaléka biztosan részt tervez venni a jövő évi összevont európai parlamenti és önkormányzati választásokon, 4 százalék pedig még bizonytalan. 

A lehetséges polgármester-jelöltek közötti versenyt tekintve a felmérésben két vetélytárssal számoltak: a várost jelenleg is vezető ellenzéki polgármesterrel, Nemény Andrással, a Fidesz-KDNP jelöltjeként pedig Hende Csabával.

Bár még egyik feltételezett jelölt indulása sem hivatalos, ha így állnának ki egymás ellen a jelöltek, a felmérés szerint a megkérdezettek 55 százaléka voksolna Nemény Andrásra és az ellenzékre, míg 33 százalék Hende Csabára, további 12 százalék nem tudja vagy nem adott választ.

A választani tudó biztos szavazók körében pedig 65 százalék szavazna az ellenzéki Nemény Andrásra és 35 százalék a kormánypárti Hende Csabára.

 

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. szeptember 04. 16:51
A Hende Csaba vicces figura…hasznos az ellenzéknek…:)
sorivo7
2023. augusztus 09. 01:06
Ez a labanc is meg fog.
sorivo7
2023. augusztus 09. 01:05
Aki elárulja a hazát, az meghal. Mind egy szálig.
sorivo7
2023. augusztus 09. 01:02
Nem születhet, vagy az falu meghal. Aki nemzetvesztőket támogat, az meghal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!