Indul a Pride, Pressmanék üzentek is

2023. július 15. 08:40

A nyilatkozatot aláírta az ukrán nagykövetség is.

2023. július 15. 08:40

A 28. Budapest Pride Fesztivál alkalmából nyilatkozatot adott ki az USA magyarországi nagykövetsége, amelyben azt írják: 

teljes támogatásunkról biztosítjuk a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI+) közösség tagjait.”

„Elutasítunk és elítélünk minden olyan erőszakos cselekményt, gyűlöletbeszédet, zaklatást, megbélyegzést és megkülönböztetést, amelyet szexuális irányultságuk, nemi identitásuk vagy kifejezésük, illetve nemi jellemzőik alapján követnek el egyének vagy közösségek ellen, és támogatjuk a küzdelmet a fenti cselekedetekkel szemben”. 

Aggasztónak tartjuk azokat a jogszabályokat és politikai retorikát, többek között Magyarországon is, 

amelyek ellentétben állnak a diszkriminációmentesség, a nemzetközi emberi jogi törvények és az emberi méltóság elveivel, és hozzájárulnak az LMBTQI+ közösség megbélyegzéséhez” – írják. Hangsúlyozzák annak „szükségességét”, hogy vezetők és kormányok, „tartsák tiszteletben és védjék meg az LMBTQI+ egyének és közösségek jogait”.

A közös nyilatkozatot aláírók között szerepel többek között az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Észak-Macedónia, Finnország, Franciaország, Hollandia, , Írország, Izland, Kanada, Koszovó, de még Ukrajna is. Muszlim többségű ország viszont nincs a listán. 

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

 

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. március 03. 22:28
lemez 2023. július 15. 10:14 ..."Egy beteg nagykövet minek van Magyarországon,nem ez áll a nagyköveti szerzödésekben."... Ő a náci Németország Veesenmayerje és a szovjet Ellenőrző Bizottság Vorosilov marsallja után az új kinevezett LIBERÁLNÁCI helytartója az országnak. Úgy is viselkedik mint az elődei együttvéve, azzal a különbséggel, hogy az ország nagyobb része nem igen hajlandó benyelni az ÚJ a liberálnáci (woke, gender, jogállamiság, nyílt társadalom, migráns, stb.) diktatúrát.
csapláros
2024. március 03. 21:52 Szerkesztve
Menhetten 2023. július 15. 16:17 ..."Gyötrelmes, de nagyon is fontos nyilatkozat, afféle világ-szégyene kategóriába teszi végre az országot, ha eddig valakinek kétségei lettek volna"... Akkor szégyenkezzél, bazdmeg! Nekünk ez DICSÉRET egy náci Veesenmayer helytartó buzi bandzsától, aki attól szenved, hogy Orbán nem egy Horthy, és Magyarország sem a világháború előtti, akinek a torkán csak úgy le lehetett anno nyomni a nemzetiszocialista-nyilas diktatúra ideológiáját és később meg a kommunista diktatúra ideológiáját, ahogyan MOST meg a LIBERÁLNÁCI DIKTATÚRA (woke, gender, jogállam, migráns, nyílt társadalom, stb.) ideológiáját erőltetnék rá a NÉPRE, nem kímélve a DOLLÁRMILLIÁRDOKAT, a nemzetközi ZSAROLÁSOKAT, TÖRVÉNYSZEGÉSEKET, KETTŐS mércét! Nekünk elég a béke, biztonság, növekvő befektetések, gazdaság, növekvő idegenforgalom, növekvő vagyonok, amit a NYUGATRÓL beköltözők és a visszaköltöző disszidensek növekvő létszáma is igazol.
csapláros
2024. március 03. 21:41 Szerkesztve
Bassza meg, nincs is ukrán nagykövetünk, mert az a bányában dolgozik, akarom mondani, valahol a Donyeckben. Akkor ki a fasz írta alá ezt a NYITOTT KAPUKAT DÖNGETŐ SZART Ukrajna részéről???
palika-2020
2024. március 03. 19:46
Miért nem tiltják be ebben az országban a prideot? Kereszteny orszagban mit keres ez a fertő? De kár, hogy nem tanultam tovább, ha lenne beleszólásom, itt nem lenne pride az biztos! Szarházi férgek gyülekezete, undorító, istentelen pokolfajzatok, az osszeset kiutasítani az országból!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!