Hurrikánként tombolt a vihar Baranyában (VIDEÓ)

2023. július 21. 20:47

Néhol 110 kilométer/órásnál is erősebb szélroham és nagyobb méretű jég is előfordulhat az országban.

2023. július 21. 20:47

Heves zivatarok veszélye miatt Baranya, Tolna és Bács-Kiskun vármegyére a legmagasabb, harmadfokú (piros) riasztásokat is kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek késő délután.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a három vármegye egyes járásaiban a következő órákban heves zivatarra kell számítani,

és a zivatarokat kísérő szél, jégeső is jelentős kockázatot jelent.

A meteorológiai szolgálat közölte: péntek este és az éjszaka első felében egyre többfelé várhatók nyugatról kelet felé mozgó zivatarok, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek. Az ország déli felén van a legnagyobb esély heves zivatarokra. A zivatarokat viharos, óránkénti 60-90 kilométeres széllökés, kisméretű jég, intenzív eső, helyenként felhőszakadás kísérheti, de a heves zivatarokat akár károkozó, óránkénti 90-100 kilométeres,

néhol 110 kilométer/órásnál is erősebb szélroham és nagyobb méretű jég is előfordulhat.

Közölték azt is, éjszaka kelet felé terjednek a zivatarok, majd szombat hajnaltól csökken a számuk vagy megszűnnek. A nap első felében csak elvétve – főként az északkeleti tájakon – lehet zivatar, majd várhatóan késő délutántól nyugat felől ismét egyre több helyen alakulhatnak ki kelet felé mozgó zivatarok, esetleg zivatarrendszerek. Elsősorban délnyugaton heves zivatarok is létrejöhetnek.

Szinte hurrikánként tombolt a vihar a Baranya megyei Bólyon.

Az erről készült felvételt itt tudják megtekinteni:

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cross Wire
2023. július 21. 21:18
Na.. azért ez meglehetősen messze van egy valódi hurrikántól.. ami egyébként is trópusi műfaj, nem a mi éghajlati zónánkban előforduló jelenség. De ha már szóba került.. akkor arról is essék szó, hogy egy amolyan igazi-combos trópusi hurrikánban olyan gigászi mennyiségű energia szabadul fel naponta, ami kb 20-80szorosa is lehet az emberiség napi összesített energiafogyasztásának.. csak a miheztartás végett.. Aztán innentől el lehet kezdeni gondolkodni azon, vajon mennyi realitása van annak, hogy Európa az eszelős módon korlátozott CO2 kibocsátásával valamiféle pozitív irányú változást képes eszközölni a Föld klímatikus rendszerében...ja és évente 20-30..35 komolyabb ciklon is végigfut a trópusi égövön..
luxusbatar
2023. július 21. 21:14
Hogy a faszé' nem lehet azt kibaxott telefont elfordítani....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!