Hollik István: Karácsony Gergely mondja el az igazságot a 99 Mozgalom adománygyűjtésével kapcsolatban!

2023. július 05. 15:27

„Karácsony Gergely meséje nagyon gyenge lábakon áll, és azóta az ügyben még a pénzmosás gyanúja is felvetődött” – fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója.

2023. július 05. 15:27
null

Hollik István az MTI-nek eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta: miután a baloldal kampányfinanszírozási ügyéről szóló titkosszolgálati jelentés nyilvánosságra került, Karácsony Gergely azzal állt elő, hogy a miniszterelnök-jelöltségét támogató 99 Mozgalomhoz zárt adománygyűjtő ládákon keresztül jutott el az a 506 millió forint, amit párttársa Perjés Gábor fizetett be a mozgalom számlájára készpénzben, nagyrészt külföldi valutában. 

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy értékelt: 

Karácsony Gergely meséje nagyon gyenge lábakon áll, és azóta az ügyben még a pénzmosás gyanúja is felvetődött. 

A kormánypárti politikus két kérdésre vár választ a Karácsony Gergelytől: hihetőnek és életszerűnek tartja-e, hogy egyetlen információ és kép sem lelhető fel a zárt adománygyűjtő ládáról, illetve, hogy a miniszterelnök-jelölti kampányára létrejött mozgalom azután kapott több mint 450 millió forintot, miután már visszalépett Márki-Zay Péter javára az előválasztáson. Hollik István arra szólította fel a főpolgármestert, hogy mutassa meg az adománygyűjtő ládát, vagy legalább egy fotót mutasson arról, ahol a láda ott van egy rendezvényükön. 

Ha Karácsony Gergelynek ebben az ügyben semmi titkolnivalója nincs, akkor dajkamesék helyett válaszoljon, és mondja el, hogy mi is az igazság valójában”

– hangoztatta Hollik István.

(MTI)

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2023. július 05. 16:38
Amit Perjés Gábor fizetett be azaz "KALAPOLT ÖSSZE" AZ UTCASARKON... az azért a "KIS ADOMÁNYOKBÓL" NEM AKÁRMILYEN ÖSSZEG!... Valamit nagyon jól csinálhat Perjés Gábor hogy ennyit össze tudott kalapolni az utcasarkon... és azt mind egy fillérig be is fizette... Még a durvanéniknek is jó kereset lenne ez...
dryanwolf
2023. július 05. 16:28
arra szólította fel a főpolgármestert, hogy mutassa meg... vagy legalább egy fotót mutasson... De most tényleg, Pista, mi a szent zacskó kéne még... a 'kicsukott isten vasvesszeje' nem elég?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!