Hálapénzes orvost fogtak el a rendőrök Szolnokon

2023. július 18. 17:43

Közel 40 millió forintot foglalt le a hatóság.

2023. július 18. 17:43

Vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy szolnoki orvos ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság – írta meg a Police.hu.

A nyomozók 2023. július 17-én az orvost tetten érték az egészségügyi intézményben. Ezt követően elfogták és előállították a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságra. A megalapozott gyanú szerint az orvos 2023. május 31. és június 20. között a betegeitől hálapénzt fogadott el a kórházban nyújtott ellátásért. Tette mindezt annak ellenére, hogy állami egészségügyi jogviszonyban járt el.

A feltételezések szerint összesen 41 alkalommal fogadott el betegeitől hálapénzt.

A kutatás során a nyomozók több mint 37 millió forintot,

valamint közel 10 millió forint értékű valutát, mobiltelefonokat, ékszereket, üres és készpénzt tartalmazó borítékokat foglaltak le. A nyomozó hatóság a későbbiek során indítványozza az orvos letartóztatását.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2023. július 19. 07:09
Cross Wire 2023. július 19. 06:39 Igazad lehet. Arra is készülhetett, hogy a pénzét előszedve befekteti biztonságosabbnak vélt területen műtárgy, ingatlan. Jöhetnek a NAV vizsgálatok, a fellelhető és a fellelt javak arányban állnak-e az éves bevallásokkal.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 19. 07:05
Szuper! Már csak a hálapénzes politikusokat kell lekapcsolni!
Cross Wire
2023. július 19. 06:39
@harcimarci-9-9__2023. július 19. 05:40 Téged sem az eszedért fognak ellopni. Az, hogy jelen pillanatban ennyi pénzt találtak nála, az nem jelenti azt, hogy az összes pénzt mostanában kapta. Egyébként Budapesten egy "sztár-nőgyógyasz" vagy egy "sztár-rheumatológus-sebész 20-25 milliót szed(ett) össze rosszabb hónapokban. De a 10 millió körüli bevétel már szélesebb körben is megjelent. Ehhez képest a NYEU fizetések is aprópénzek (a magánpraxis más történet, most csak a hálapénzről, állami kórházról beszélek. A kozmetikai-plasztikai-intim sebészet most nagyon hasít, ott egy jó névvel a havi 50-60 millió bejön, de abból azért van adó és "rezsi" is.
chief Bromden
2023. július 19. 06:36
Óriási lehet a feszültség a városban. Először is a két kórház közt, az egyik vétkes a másik besározódik, egyre jobban ahogy telik az idő. Vezetői székek kerülhetnek veszélybe. Másrészt rengeteg orvos jó hírén is eshet csorba a feltételezések miatt. Érdekeik azt kívánnák, hogy rájuk ne mutogassanak. Mondjuk ilyen kirívó összegekre nem sok területen lehet szert tenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!