Fajvédőket támogat a NER

2023. július 06. 12:24

Nem a Kitörés túra szervezőinek állami támogatása az első eset.

2023. július 06. 12:24
null
Lehoczki Noémi
Lehoczki Noémi
Mérce

„A fajvédő, újfasiszta csoportok évenként megrendezett eseményét, az úgynevezett »becsületnapi« túrát évről évre megrendező Hazajáró Honismereti és Turista Egylet 70 millió forint vissza nem térítendő állami támogatásban részesült, írta meg a 24.hu. Az összeget turisztikai támogatásként, szálláshelyfejlesztésre ítélték oda a Kisfaludy Program keretében.

A Magyar Turisztikai Ügynökség az idei évben eddig mintegy 712 millió forintnyi támogatást ítélt oda, ennek közel 10%-a megy tehát a szélsőjobboldali társaságnak. A támogatottak között volt még Hernádi Zsolt, Garancsi István és Csányi Sándor is, akik csak úgy, mint az újfasisztákhoz köthető egylet, szálláshelyfejlesztésért cserébe kaptak pénzt.

Az 1945-ös kitörésről minden évben megemlékező Hazajáró Honismereti és Turista Egylet »bakancsos turistaház« megépítését ígéri a 70 milliós állami támogatásért cserébe. A kitörés évfordulóján arról emlékeznek meg minden évben Budapesten a magyar és nemzetközi szélsőjobboldali csoportok, amikor 1945. február 11-én a kitörés keretében a budai várban körülzárt uszkve 40 ezer német és magyar katona nagyjából fele próbált meg az SS vezetésével áttörni a szovjet ostromgyűrűn, miután Hitler úgy döntött, erődöt csinál Budapestből. A nyíltan náci megemlékezések és megmozdulások mellett évente megtartják a »Kitörés emléktúrát« is, ami bár hivatalosan teljesítménytúra, a gyakorlatban egyenruhás-horogkeresztes  vonulás.”

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. szeptember 16. 23:14
A Mérce előre legitimálja az ANTIFA haverok piszkos cselekedeteit.
Osztap_Bender
2023. július 09. 18:45
„A fajvédő, újfasiszta csoportok évenként megrendezett eseményét, az úgynevezett »becsületnapi« túrát évről évre megrendező Hazajáró Honismereti és Turista Egylet 70 millió forint vissza nem térítendő állami támogatásban részesült, írta meg a 24.hu. Az összeget turisztikai támogatásként, szálláshelyfejlesztésre ítélték oda a Kisfaludy Program keretében......................................................................................................................................................................................................Nagyon helyes! Inkább nekik, mint az örök kárpótlást reklamáló zsidóknak. Egyébként pedig Magyarországon sem fajvédő, sem újfasiszta csoportok nem léteznek, ugyanis ezt tiltják a törvények! Ez bizony méretes öngól volt, zsidó haladárok! Tudjátok ugye?
Box Hill
2023. július 09. 18:01
Miért baj, ha a kommunista fajirtást ellenzők emlékeznek? Sztálin Hitlert is megelőzte az etnikai alapú tömeggyilkosságokkal KOLOZSI ÁDÁM, INDEX, 2017.08.11. Százezres halálkvóták túlteljesítésében versengtek a Sztálin kegyeiért remegő parancsnokok, amikor a paranoia új szintre lépett a Szovjetunióban. A nyolcvan évvel ezelőtt, 1937 augusztusában eszkalálódó tömegterror gépezete a bolsevikok hagyományos bűnbakjai mellett a nemzetiségek ellen fordult. Etnikai alapokon mészárolták le az ellenségnek kijelölt csoportok tagjait. A Nyugat szinte semmit nem tudott róla, de itt, Hitlert megelőzve indult el az államilag szervezett tömeges népirtás a XX. századi Európában. Jezsovscsina, a tömeggyilkosságok gigantikus sztahanovista versenye.
Gullwing
2023. július 08. 16:43
Ki ez a libcsi kurva?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!