Elstartolt az árfigyelő

2023. július 01. 16:43

Nyilvánosan összehasonlíthatók a Lidl, az Aldi, a Spar, a Tesco, az Auchan és a Penny árai is.

2023. július 01. 16:43
null

Az Arfigyelo.gvh.hu linken érhető el mostantól a kormány és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által létrehozott ingyenes online adatbázis – írta a Világgazdaság.  A rendszer a vásárlóknak nyújt információkat az egyes élelmiszerek – tejtermékek, hús, zöldség, gyümölcs, kenyérfélé, tartós élelmiszerek, összesen 62 fajta élelmiszer – eladási áráról.

A mindenki számára elérhető ingyenes adatbázis célja, hogy naprakész információt biztosítson a boltok árairól. A kormány és a GVH szerint az oldal

növeli a vásárlók védelmét, és a kiskereskedelmi láncok közötti versenyt is, így az árak csökkenéséhez vezethet. 

Egyelőre csak azok a kiskereskedelmi láncok kötelesek adatokat szolgáltatni, amelyeknek az előző üzleti évben elért nettó árbevétele meghaladja a 100 milliárd forintot.

Amennyiben valaki azt tapasztalja, hogy a valóságban egy termék ára magasabb, mint ami a rendszerben szerepel, akkor panasszal élhet az illetékes fővárosi vagy vármegyei kormányhivatalnál.

***

Nyitókép: Getty Images / anouchka

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dzso bacsi
2023. július 08. 17:02
25%-os infláció mellett is egy év kellett egy szaros weboldalhoz létrehozásához, ami kemény 6 db bolt árait összesíti. Árstoppos termékekből nem árultak a boltok egy éven keresztül. Az üzemanyag árstop hetekig tartó üzemanyaghiányt okozott az országban. Stb...
jánosbácsi
2023. július 01. 21:36
A picsába még mindig aranyárban adják a csirkefarhátat.
nguru
2023. július 01. 19:37
Csak a multik? Ez így ingyenreklám! Tessék kitenni a Reál, CBA, COOP árait is! Sőt! A korrekt az lenne, ha rögtön azt is látná az egyszeri Fitymaszos szavazó, hogy ugyanez mondjuk a környező országokban mennyibe fáj a jónépnek! Talán észheztérnének!
Davidw
2023. július 01. 19:32
Ugy jottunk kulfoldre, hogy az itteni boltok olcsobbak, mert mindenhol ez megy, es hat jol beszivtuk mi is. Mert nagyon nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!