Csintalan: A magyar társadalom férfi szavazóinak Orbán egy fallikus szimbólum, mert otthon nem férfiak

2023. július 15. 15:50

„A magyar parlament nem működik, a képviselőknek és a parlamentnek nincsenek jogai” – szögezte le a baloldali megmondóember.

2023. július 15. 15:50

Az ATV Csatt című műsorában egy igen díszes társaság fejtette meg a közéletet borzoló legfontosabb eseményeket. Az ismét MSZP-s Csintalan Sándor, Pesty László kampánytanácsadó, Somogyi Zoltán szociológus és Pityinger „Dopeman” László zenész, dalszerző beszélgettek arról, hogy csak Orbán Viktorral fogott kezet Joe Biden a NATO-csúcson, szóba került a ferencvárosi „padháború” is. Mindezek mellett annak az elemzése sem maradhatott el, hogy Tarlós István szerint Karácsony Gergely egy feminin alkat.

Itt van újra a fasizmusvád is

A NATO-csúcs témájára rátérve Csintalan Sándor is hangot adott véleményének. Úgy látja, a svéd NATO-csatlakozás ügyében a kormányzat nem a magyar érdek, hanem idegen hatalmi érdekek mentén jár el. 

Csintalan szerint az Orbán-kormány egyszerűen Putyin bábkormánya. 

Ezt is ajánljuk a témában

A baloldali megmondóember szerint, amivel lehet az uniós és a NATO-s döntéshozatalt obstruálni, azzal a magyar kormány él is. Gondolatmenete során kitért arra is: 

 

Miután a magyar társadalom legalábbis férfi szavazóinak egy jelentős része számára az Orbán egy fallikus szimbólum, 

 

mert otthon nem férfi, ellenben az Orbán prezentálja az atyát, a papát, a szuverenitást.”

Csintalan monológját követően szinte felforrt a levegő a stúdióban, a túloldalon ülők kétségbe vonták Csintalan azon állítását is, miszerint Magyarországon fasizmus lenne.  „Milyen fasizmus?” – tette fel a kérdést Pesty László. Rögvest érkezett is a válasz Csintalantól: „hát olvassál, tanuljál, tájékozódjál”!

Ezt követően még közel sem érkeztünk a csörte végére, a fasizmussal kapcsolatos szóváltásokról más vizekre evezve Csintalan rátért a magyar államszervezet működésére, arra, hogy milyen struktúrák alakult ki, a szakszervezetekkel és a parlamenttel is foglalkozni kezdett. Elmondta, hogy

a magyar parlament nem működik, a képviselőknek és a parlamentnek nincsenek jogai. 

Padháború

Csintalan a ferencvárosi, folyton átfestett paddal kapcsolatban is kifejtette véleményét, szerinte egy vicc, hogy ez a téma egy hete politikai vita tárgya. Csintalan szerint a padfestés egy tünet, arra jutott eszmefuttatásában, hogy Magyarországon vannak olyan csoportok, „amelyek mondjuk akkor lennének nyugodtak, ha annak idején az Úr az özönvíz után nem egy szivárványt rak ki, hanem egy horogkeresztet”.

Ezt is ajánljuk a témában

A beszélgetést az alábbiakban tekintheti meg:

 

***

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2023. július 30. 15:48
Úgy látszik túl nagyot ütöttek a bunkó fejére anno.
Libernyákkomcsi nem hülye csak aljas
2023. július 16. 11:40
Sanyikám, Seggfejkém, az "Egy húron pendülni." kifejezésről hallottál már. Szerintem nem, mert komcsiéknál csak a kikényszeríteni vagy a széthúzni fogalmak vannak használatban.
Zoltan70
2023. július 16. 10:28
Sándor, az én számomra maga marad az egy és oszthatatlan, örök fallikus szimbólum, mivel magánál nagyobb fasz még nem került ki az evolúció boszorkánykonyhájából!
Krupp Skya
2023. július 16. 07:46
Csintalan Sándor a kommunista társadalom farlikja. Hogy a Hodász főrabbi verjen neki be!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!