Bauer Tamás: Az ellenzék gyáva a menekültügy témájában

2023. július 04. 11:21

A volt DK-s politikus szerint az ellenzékiek nemhogy kifelé gyávák közvetíteni a véleményüket a témában, de maguk sem tudják, hogy mi az álláspontjuk.

2023. július 04. 11:21
null

Bauer Tamás a Klubrádió Megbeszéljük című műsorának vendége volt, a fő téma a migráció kérdése volt. 

„Látni kell, hogy az európai döntéshozók kettős nyomás alatt állnak” – mondta Bauer, utalva az orosz-ukrán háborúra. Azzal, hogy Ukrajnából elmenekült 4 millió ember, Putyinnak sikerült az európai világ számára újra nehéz kérdéssé tenni a migráció kezelését. A volt politikus szerint kapacitás jelentős részét elfoglalják az Ukrajnából érkezők, akiket „mindenki befogad különösebb faxni nélkül, emellett viszont folytatódik tovább a menedékkérők beáramlása Ázsiából, a Közel-Keletről és Afrikából”. A német szállások például egész egyszerűen megteltek. A nyomás másik oldalát, a Földközi-tengeri tragédiák jelentik – magyarázta Bauer

Bauer azt is elmondta, hogy „Orbánékat nem érdekli a migrációs probléma megoldása, politikai termékként tekintenek a menekültellenes propagandára". Ugyanakkor az ellenzéknek is üzent a migrációs kérdéskör kapcsán. Bár 2015-ben, amikor az Orbán-kormány először vette elő a migrációellenes retorikát még többféle hang volt az ellenzéken belül – a DK például elutasította a határkerítés építését – mára ezek elhallgattak” – emlékeztetett Bauer. Ha az ellenzék tisztességesen akar viselkedni, akkor meg kéne vizsgálnia a pártoknak, hogy kinek-kinek a maga értékrendje szerint mi a válasza a migráció és a menekültügy problémáira. A volt országgyűlési képviselő szerint ugyanis 

a pártok már nem csak kifelé gyávák közvetíteni a véleményüket a témában, de maguk sem tudják, hogy mi az álláspontjuk.”

Bauer sürgette az ellenzéki pártokat: „igazat kellene végre mondani az ügyben. Mindegy, hogy mennyire gyávák, a Fidesz így is, úgy is rájuk süti, hogy »migránspártiak«”.

Nyitókép: MTI / Beliczay László

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2023. július 30. 20:29
"az ellenzékiek nemhogy kifelé gyávák közvetíteni a véleményüket a témában, de maguk sem tudják, hogy mi az álláspontjuk"___________________Amíg nincs ukáz nincs vélemény..
Palatin
2023. július 06. 00:02
Körmös, te viszont nagyon bátor vagy, hogy a Körmös apáddal a hátadm mögött van merszed és föleg pofád, hogy meg mersz jelenii nyilvánosan. Persze nem gondolsz arra, hogy ezt csak azért teheted meg, mert van nekünk egy miniszterelnökünk, akinek szent ügye a szólásszabadság és a demokrácia, azaz hogy Magyarországon mindenki elmondhassa a véleményét, még a magadfajta, visszataszító múlttal rendelkezö család ivadéka is, jogot kap erre. Nyugaton te hasonló családfával egy számkivetett ember lennél.
Átoperált Kiscsoportos
2023. július 05. 17:10
Nehéz lehetett ilyen szar felületet létrehozni ...... talán csak a Tóni-Barbara-Ádám triónak sikerülhetett.
Átoperált Kiscsoportos
2023. július 05. 17:08
Ez az a Bauer aki egyébként szds-es volt ami ősbűn a Kolhozcselédeknél de most szívesen hivatkoznak rá ... a Szélkakasok. :)))))))) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lázár: "Elszörnyedtem, h Bécsben milyen állapotok vannak." (2018) "Célom, h 2030-ra utolérjük Ausztriát." (2022) Lázár: Szívük joga megválasztaniuk a hódmezővásárhelyieknek Márki-Zayt polgármesternek, de akkor nem számíthatnak a kormány támogatására (2023)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!