Az orosz hadsereg megsemmisítette a Krími híd elleni támadás előkészítéséhez használt ukrán bázisokat

2023. július 18. 16:01

Igor Konasenkov szerint az éjszaka folyamán végrehajtott, összehangolt támadást „a hétfőre virradóra, vízi drónokkal (távirányítású motorcsónak) elkövetett ukrán terrorakció megtorlásaként hajtották végre”.

2023. július 18. 16:01
null

Az orosz hadsereg keddre virradóra megsemmisítette a Krími híd elleni hétfői támadás előkészítéséhez használt ukrán bázisokat – közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve. A szóvivő szerint az éjszaka folyamán végrehajtott, összehangolt támadást „a hétfőre virradóra, vízi drónokkal (távirányítású motorcsónak) elkövetett ukrán terrorakció megtorlásaként hajtották végre”, hozzátéve, hogy a drónok gyártóbázisaként használt. Odessza környéki hajójavító üzem is találatot kapott.

Elmondta, hogy Mikolajiv és Odessza térségében összesen 70 ezer tonna kapacitású, az ukrán hadsereg ellátását biztosító üzemanyagtárolót semmisítettek meg. Közlése szerint az orosz hadsereg az északkelet-ukrajnai Harkiv megyében két kilométert haladt előre, Kupjanszk város irányába. 

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő napi szokásos sajtóértekezletén kedden azt mondta, hogy Ukrajna katonai célokra használta a gabonaszállítások céljára kialakított fekete-tengeri folyosókat. 

Ugyanakkor kitért az egyik újságírói kérdés elől, hogy Kijev ezeket a folyosókat felhasználhatta-e a Krími híd elleni hétfői támadásra. Oroszország hétfőn nem hosszabbította meg a Kijevvel az ukrán gabonaszállításokról az ENSZ és Törökországgal kötött, aznap lejáró fekete-tengeri egyezményt. Peszkov szerint az orosz hatóságok kezdettől fogva tudták, hogy a Krími híd elleni merénylet mögött Ukrajna áll. A szóvivő így kommentált egyes kijevi nyilatkozatokat, hogy a támadást Oroszország szervezhette meg.

(MTI)

Nyitókép: STRINGER / AFP

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. augusztus 12. 17:57
Na ugye..
Kovács Ubul
2023. július 18. 21:47
A sokadik eset, amikor a muszkák (elmondásuk szerint) a saller után egyből "tudják", hogy az honnan jött. De, ha valóban ilyen qrva okosak: miért nem előzik meg???
gyzoltan-2
2023. július 18. 17:22
"Az orosz hadsereg megsemmisítette a Krími híd elleni támadás előkészítéséhez használt ukrán bázisokat" Ukrajnában is jól tudják, hogy nem ez az igazi válasz a híd elleni támadásért..!
connorj
2023. július 18. 17:16
❤️ Akik elbontják a hidakat, azokat MEGBÜNTETI A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA: https://mandiner.hu/video/2023/07/oroszorszag-nem-maradt-egyedul-egy-nyugatellenes-nemzetkozi-polus-epul
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!