Amnesty International: A budapesti Pride nem ünnep, hanem tiltakozás

2023. július 16. 13:36

Víg Dávid szerint az LMBTQ személyek másodrendű polgárok Magyarországon.

2023. július 16. 13:36

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, szombaton tartották a Pride-felvonulást Budapesten.

Víg Dávid, az Amnesty International igazgatója szerint, míg „más, szerencsésebb  országokban” a Pride az LMBTQ-jogok ünnepe, addig magyarországon a felvonulás a tiltakozás eszköze.

Hozzáteszi, így akarnak kiállni az emberi jogok mellett. A vezető úgy véli, a magyar közélet több területén is másodrendű polgároknak számítanak azok, akiknek a nemi beállítottsága eltér a hagyományostól – írja az AP.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 17. 23:07
Elsőbbrendű egy pestises patkány,..... Mint ezek ...
stefan74
2023. július 17. 17:51
De ki a faszt érdekli?
fater0921
2023. július 16. 22:04
Méghogy másodrendűek?????Ne má!!!!!A legutolsó aljas gyilkosnál is tízszer utolsóbbak. Akik ilyen vonagláson vesznek rész nem nevezendők embernek!!
Osztap_Bender
2023. július 16. 19:18
Amnesty International: A budapesti Pride nem ünnep, hanem tiltakozás......................................................................................................................Vagy inkább gyerekes durca amiatt, hogy senki normális embert nem érdekel ez az undormány. Attól, hogy valaki buziságával ágálva szaladozik az utcán vonagolva kombinéban vagy anélkül, lógó vagy álló farokkal, tátott vagy pókhálós picsával, attól még nem lesz valaki. Csak hülye, félresikerült, ferde hajlamú barom a mi szemünkben. Mit gondolsz, ha munkahelyen, étteremben, strandon, vonaton, buszon, villamoson, egyetemen így viselkedve, öltözve megjelenhetnél? A normális emberek úgy "szabnának" ki az ajtón, vagy az ablakon, hogy lábad sem érné a földet. Még egy nagyot utánad is sercintenének. Ha buzi vagy, hát legyél buzi. De ne terjeszd a ragályt és otthon űzd az ipart. A gyerekeket pedig messze kerüld, már most szólunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!