Áldatlan állapotok – bevándorlók és embercsempészek uralják Szabadka környékét

2023. július 17. 19:55

„Egy kilométerre tőlünk lövöldöznek, én meg a két gyerekkel alszom” – nyilatkozta egy helyi lakos.

2023. július 17. 19:55

24 óra leforgása alatt 400 migránst tartóztattak fel a határvédők a déli határon, miközben továbbra is a Szabadka melletti makkhetesi erdő a gyülekezőhelye a főként Afganisztánból érkezett bevándorlóknak. Hiába a szinte mindennapossá vált, gyakran lövöldözéssé fajuló összetűzések, a szerb hatóságok nem kezelik a problémát. A helyieknek pedig marad a rettegés – hívta fel a figyelmet a hirado.hu cikkében.

Az M1-nek nyilatkozó helyi lakosok közül páran azon is elgondolkoztak, hogy elköltöznek. „Azért nem mindegy, hogy egy kilométerre tőlünk lövöldöznek én meg a két gyerekkel alszom” – mondta egy helybéli férfi.

Az összeállításban elhangzik, hogy sokan úgy vélik,

 a bevándorlók és az embercsempészek uralják az egész környéket.

Utóbbiaknál legtöbbször fegyver is van és becsapják a migránsokat, akik emiatt itt rekednek és félelmet keltenek a helyiekben – húzták alá.

„Folyamatosan hordják őket ide, ez nem normális. Csoportokban. Átugrálnak az udvarok kerítésén, mindenféléket csinálnak. Az éjjel 20 perccel éjfél előtt, amikor kiengedtem a kutyát a szabadba, mert előtte esett az eső, két kamion és egy kombi érkezett, tele migránssal. Kidobták őket, és azt mondták nekik, itt van Magyarország, ők pedig őrjöngtek az örömtől” – idézte fel a stábnak egy szerb nő.

A lakosokat megfélemlítő helyzetről a szerb belügyminiszter pénteken a helyszínen tájékozódott, majd egy lakossági fórumon arról beszélt: az is gondot jelent, hogy sok ingatlantulajdonos nyerészkedni próbál a migrációs helyzetből – emlékeztetettek.

A lakossági fórumon az illetékesek azt is elmondták: a rendőrök rengeteg olyan személyt tartóztattak le, akik fegyvereket adtak el a migránsoknak,

 de olyan rendőrt is vettek már őrizetbe, aki segítette az embercsempészek munkáját.

„A brüsszeli migrációs terv szerint Magyarországnak 10-30 ezer migránst kellene befogadnia” – mondta el Bakondi György.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kifejtette: a terv egyik pontja az úgy nevezett legális „migránsmentés” lenne, miszerint szabadon, uniós segítséggel léphetnek át az országhatárokon a bevándorlók. És ez azokra is vonatkozna, akik már Európában vannak.

„Gondoljunk bele, ha minden érkezőt be kell engedi, és hatalmas, több 10 ezer ember elhelyezésére alkalmas migránstáborokba, amelyek nagyon gyorsan gettósodnak, migránsgettókba kell elhelyezni, hogy az teljesen értelmetlenné tesz a határőrizetet, hiszen minek őrizni a határt, ha úgyis mindenkit be kell engedni? Ráadásul ezek a táborok nyílt táborok, és a magyar emberek azért jól emlékeznek, hogy volt, amikor annak idején még Debrecenben menekülttábor volt, és kijárkáltak a városba a nyílt táborból” – idézte fel Bakondi.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép illusztráció. Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2023. július 17. 20:38
A bukott állam az az állam, amely nem tudja biztosítani állampolgárai biztonságát. Vissza a Délvidéket.
baronet
2023. július 17. 20:31
Ilyenkor hova bújnak a kibaszott kemény és bátor szerb csetnikek?
lemez
2023. július 17. 20:30
Egy ott lakó nyilatkozta tegnap éjfél után kinézett a kutyákra mert nagyon ugattak.Két kamion állt meg tele migránsokkal.A sofőrók úgy siettek szinte lehajtották óket,mondogatták ez Magyarország.
Master
2023. július 17. 20:02
Miből fizetek ezek a csoró migránsok az embercsempészeket, a kaját és egyéb költségeket? Ez tényleg érdekelne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!