Alapjogokért Központ a legújabb jogállamisági dokumentumról: Ez egy zsarolójelentés!

2023. július 05. 18:45

Kovács Attila európai uniós kutatási igazgató reagált az Európai Bizottság jelentéstervezetére.

2023. július 05. 18:45
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel
főszerkesztő-helyettes

Ezzel a dokumentummal ismét a háborúba akarják belepréselni Magyarországot – hangsúlyozta az Alapjogokért Központ uniós kutatási igazgatója szerdai tájékoztatóján, az Európai Bizottság jogállamisági jelentésének tervezete kapcsán. Megírtuk, ez még nem a végleges változat, ám a brüsszeli testület számos területen ismét elmarasztalja hazánkat. Igaz, előrelépéseket is megállapít.

Ezt is ajánljuk a témában

Kiszivárgott: ezt írja Brüsszel a magyar jogállamiság helyzetéről

A tervezet főbb megállapításai Magyarországra nézve meglehetősen negatívak.

Kovács Attila szerint ettől függetlenül ez egy zsarolójelentés, s bár egy konzultáció során számos véleményt begyűjtöttek az elmúlt időszakban, Brüsszelben valójában patyomkin-demokrácia van, hiszen csak a nekik tetsző meglátásokat vették tudomásul. Megerősítette, a magyar álláspont lényege, hogy nemet mond a migrációra,  a genderre és a háborúra, emellett a politikai korrupcióra. Utóbbi kapcsán a brüsszeli botrányokat és a hazai baloldal aggályos kampányfinanszírozását említette meg.

Az igazgató kitért a francia és svájci migránslázadásokra is, amik szerinte igazolják, hogy Európában megbukott a multikulti. Ennek ellenére egy puccsszerű keretében ismét napirendre vették az elosztási mechanizmust, azaz a migránskvótát. Kovács Attila mindezt kiegészítve 

megemlítette a Soros-klán, illetve Alexander Soros szerepét is a fejlemények kapcsán.

Hangsúlyozta: Brüsszel semmi sem tett a béke érdekében, sőt, azokat a kormányokat egzecíroztatja, akik ezzel nem értenek egyet. Így a legújabb jelentéstervezet is erről szól, véli Kovács Attila, aki szerint ugyanakkor a dokumentum négy fejezete közül háromban előrelépéseket állapít meg hazánkkal kapcsolatban, megértéssel fordul az elmúlt egy évben az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalások nyomán bejelentett intézkedések felé. Rámutatott: a médiapluralizmus kapcsán számos negatív megjegyzést kaptunk, „úgy tűnik, Brüsszelben még mindig nem tudnak kilépni abból az értelmezési keretből, hogy csak az a független sajtó, ami liberális”. 

Mindez összességében zsarolás, a magyar kormányt akarják rákényszeríteni álláspontja megváltoztatására 

– értelmezte a történteket Kovács Attila kutatási igazgató.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik