Most sem tudta megszorongatni Szijjártót egy külföldi újságíró, pedig nagyon igyekezett

2023. június 13. 18:41

Az Ukrajnába történő fegyverszállításokkal kapcsolatban a magyar külügyér hangsúlyozta: talán Magyarország az egyetlen NATO- és EU-tagállam, amely nem szállít fegyvereket.

2023. június 13. 18:41
null

A külgazdasági és külügyminiszter a francia La Chaine Info csatornának adott interjút, ahol Magyarország és Oroszország kapcsolatáról, az ukrajnai háborúról és az illegális bevándorlásról kérdezték.

Minden érvelés, amely a konfliktus meghosszabbítása mellett szól, csak növeli a szenvedők számát − szögezte le az elején Szijjártó Péter.

A külügyminiszter világossá tette, hogy Magyarország egyértelműen elítéli a háborút. „Mivel Magyarország Ukrajnával szomszédos, a háború súlyos gazdasági következményekkel jár az országra nézve, ennél azonban még fontosabb, hogy a háborúban magyar emberek halnak meg. Ukrajnában tudniillik jelentős magyar közösség található, melynek tagjait,

− fogalmazott a miniszter. 

Az Ukrajnába történő fegyverszállításokkal kapcsolatban a magyar politikus hangsúlyozta, hogy talán Magyarország az egyetlen NATO- és EU-tagállam, amely nem szállít fegyvereket.

Elmondta, hogy a magyar álláspont szerint a fegyverszállítások meghosszabbítják a háborút.

***

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 381 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
somatic335 - Legyetek bátorak
2023. június 14. 06:03
szijjártó felszopás mandiner módra.
syphax
2023. június 14. 05:29
P.s:: MI MAGYAROK NEM VAGYUNK "OROSZ BARÁTOK"--MONDOM NEM(!)--DE ÉRTELMETLENŰL OROSZ ELLENESEK SEM VAGYUNK. MAGYAR BARÁTOK VAGYUNK ÉS A BÉKE BARÁTAI!!!
syphax
2023. június 14. 05:27
P.S.: A MAGYAR ÉDESANYÁK ÉS FELESÉGEK NEM AKARJÁK MÁR FIAIKAT ÉS FÉRJEIKET A HALÁLBA KÜLDENI CSATATEREKRE ÉS HÁBORÚKBA--ÉS IDEGEN ÉRDEKEKÉRT MEG PLÁNE NEM! VOLT MÁR ELÉG--TÚLSÁGOSAN IS SOK--MAGYAR VÉRONTÁS..NINCS MÉG TÖBBRE SZÜKSÉG, MERT ÉRTELMETLEN. HISZ' 56-BAN SZOVJET KATONÁK--UKRÁN NEMZETISÉGŰEK IS--"ONTOTTÁK" A MAGYAR VÉRT ÉS SAJNOS "MAGYARNAK" MONDOTT ÁVÓSOK IS...UGYANCSAK MAGYAR VÉRT. MINEK?
states
2023. június 14. 05:11
A Fidesz tele van tehetséges fiatal politikusokkal, miközben a komcsiknak se fiatal, se öreg, se tehetséges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!